Så här beställer du vin

Thiénot Brut (nr 77545) – Champagne Thiénot

389,00 kr

Thiénot Brut har en typisk brödig doft med inslag av gula äpplen, grapefrukt och mineraler. Smaken är medelfyllig och läcker med små, fina bubblor.

Beställ här

Champagehuset Thiénots historia började 1976 då Alain Thiénot köpte sina första vingårdar i Ay och Mesnil-Sur-Oger. Han var champagnemäklare men längtade tillbaka till sina rötter – jorden och vinmakningen i Champagne – där hans pappa var engagerad chef hos ett annat champagnehus. 1985 grundades hans eget champagnehus och 1988 lanserades den första champagnen på marknaden. I samband med grundandet flyttade han med hela familjen till egendomen och började bl.a. renovera den över 2 km långa vinkällaren som ligger 12 m under marken i Reims.

Idag äger Thiénot 27 hektar vingårdar, där hälften klassificeras som Grand cru eller Premier cru. Han sköter vingårdarna med sina barn, Garance och Stanislas, och tillsammans arbetar de långsiktigt med utvecklingen av det yngsta stora champagnehuset. Alain Thiénot är mycket noggrann med detaljerna. Sedan 1992 har de ett ultramodernt vineri i Taissy. Hans motto är: “En enda passion: Vin. En stark ambition: Kvalitet “.

60% av druvorna till Thienots viner kommer från de egna vingårdarna, medan resten köps från långkontrakterade odlare för att bibehålla den höga kvalitén. Thiénot Brut vilar på sin jästfällning i 4 år och har en ovanligt stor andel reservvin (35 procent) vilken ger en ytterligare komplexitet.

Doft

Brödig doft med inslag av gula äpplen, citrus och mineral.

Smak

Medelfyllig, läcker smak med toner av mogna äpplen och grapefrukt. Små, fina bubblor.

Lagring

Kan lagras i upp till 10 år i en bra vinkällare.

Mat

Perfekt som aperitif, till skaldjur, löjrom och andra havsdelikatesser. Man kan även ha den till lättare tilltugg som patéer, salami och lufttorkad skinka samt till milda rätter av fisk, kyckling och vitt kött.

Dela med dina vänner