2010 Château Fourcas Hosten (nr 99201)

225,00 kr
SLUTSÅLD!
Château Fourcas Hosten är ett fruktigt, komplext vin med inslag av svarta vinbär, örter, kryddor och en fin fatkaraktär. Lång, tät och angenäm eftersmak.
Château Fourcas Hosten omfattar 47 hektar och ligger i hjärtat av byn Listrac-Médoc, som också gett sitt namn till appellationen. Egendomen fick sitt namn när familjen Hosten sålde egendomen till familjen Saint-Afrique år 1810. 2006 köptes egendomen av bröderna Renaud och Laurent Momméja som rustade upp vineriet och rekonstruerade vingårdarna. Medelåldern på stockarna i vingårdarna är 25 år och här odlas Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc. Vinmakare är Caroline Artaud och konsulterande oenolog är Eric Boissenot.
Jordmånen i det här området består av grus på leriga kalkjordar. Druvorna skördas till största delen för hand. Vinet lagras i 12 månader på franska ekfat varav en tredjedel fat var nya, en tredjedel ett år gamla och en tredjedel fat två år gamla.
2010 var en exceptionell bra årgång i Bordeaux, framför allt tack vare en solig sommar och sen höst som lät druvorna mogna ordentligt. För Fourcas Hosten var det också en historisk årgång i och med ankomsten av nya vinmakaren Caroline Artaud och det faktum att det var första årgången som producerades i egendomens helt nya anläggning. Detta är slottets förstavin och det är ett bra alternativ för dig som vill dricka en kvalitetsbordeaux till ett mycket rimligt pris. Vinet har fått bra omdömen i internationell press, bland annat av James Suckling och Decanter! Vinet har också vunnit guldmedalj i Concours Général Agricole de Paris. Bästa Köp! säger Allt om Vin!
Doft
Fruktig, komplex doft med inslag av svarta vinbär, örter, kryddor och en finstämd fatkaraktär.
Smak
Koncentrerad och nyanserad smak med fatkaraktär och toner som känns igen från doften samt kaffe och nötter. Vinet har en fin struktur och bra syra. Lång, tät och angenäm eftersmak.
Lagring
Bäst 2016-2025
Mat
Njut till lamm eller nötkött men även bra partner till vilt, gärna av fågelslag, med inslag av örter och gräddsås. Passar även till smakrika grytor och stekar.
Tips
Lufta gärna en timme i karaff innan servering.