Så här beställer du vin

2011 Château Puygueraud (nr 95162)

199,00 kr

2011 Château Puygueraud  är ett vin med fyllig och utvecklad smak av svarta vinbär, plommon och torkad frukt, torkade örter och rostat kaffe. Tanniner är integrerade och bär upp frukten väl. Lång finish av torkad frukt, rostade kaffebönor och örter.

SLUTSÅLD

Nuvarande ägaren familjen Thienpont köpte Château de Puygueraud 1946 och planterade vingårdarna i slutet av 1970-talet. Sedan 1983 drivs egendomen av hans son Nicolas.

Côtes de Francs ligger i östra Bordeaux, cirka en och en halv mil öster om staden Libourne. Området fick appellationssatus 1936. Druvorna till detta vin kommer från vinstockar vars genomsnittliga ålder var 30 år.

 

Jäsningen skedde i tankar av rostfritt stål samt betong. Detta vin har lagrats 12 till 16 månader på ekfat varav 40 procent var nya, 30 procent ett år gamla och resterande fat två år gamla.

Doft

Stor doft med inslag av svarta vinbär, mörka plommon, örter och rostat kaffe.

Smak

Fyllig och utvecklad smak av svarta vinbär, plommon och torkad frukt, torkade örter och rostat kaffe. Tanniner är integrerade och bär upp frukten väl. Lång finish av torkad frukt, rostade kaffebönor och örter.

Lagring

Vinet kommer att fortsätta utvecklas fint under de kommande fem till tio åren.

Mat

Vinet passar utmärkt till nötkött , vilt eller lammgärna grytor och gärna rätter med inslag av svamp, örter och gräddsås.

 

Dela med dina vänner