Så här beställer du vin

2012 Lealtanza Reserva (nr 79996) – Bodegas Altanza

Placeholder

165,00 kr

Tillfälligt slut!

Lealtanza Reserva 2012 är verkligen definitionen av Bodegas Altanza: aromatisk kraft, fantastisk balans och läckert inlindade tanniner. 97 poäng av Decanter Asia!

Få vinregioner har en större kontrast mellan det moderna och det traditionella än Rioja i norra Spanien. Den moderna stilen bjuder på mörka viner med mycket frukt, hög syra och lagras oftare på franska ekfat medan de traditionella vinerna snarare en smak av röd, mogen röd frukt och den klassiska vaniljtonen från amerikanska och äldre fat. Båda stilarna har sin charm och vi som älskar Rioja vill gärna ha båda sidorna. Därför är vi på Tryffelsvinet glada att kunna presentera Bodegas Altanza, som själva definierar sin stil som just en kombination av stolt tradition och modern teknik. De använder till exempel franska fat men har lite försiktigare extrahering. Vineriet grundades 1998 och har ett modernt vineri som ligger i Rioja Alta. Rioja Alta i den västra delen av Rioja är med sina koncentrerade viner regionens viktigaste distrikt – både sett till kvantitet och kvalitet.

Lealtanza Reserva 2012 är verkligen definitionen av Bodegas Altanza: aromatisk kraft, fantastisk balans och läckert inlindade tanniner. Det är en klassisk Rioja från den nya generationen som har fått otroliga 97 poäng av Decanter. Vinet är lagrat 18 månader i små franska ekfat och tre månader i stora ekfat.

Doft

Nyanserad doft med toner av hallon, jordgubbar, lakrits, läder, choklad, torkade örter, söta kryddor och tobak.

Smak

Fylligt och smakrikt vin med bra balans mellan syra, frukt och tanniner.

Lagring

Bäst 2019-2022

Mat

Servera till vällagade rätter på lamm, nöt och vilt.

Tips

Servera vid 16-18 grader.

Dela med dina vänner