2012 Nerojbleo (nr 92220) – Gulfi
175,00 kr
SLUTSÅLD!
Nerojbleo är ett smakrikt, friskt vin med härlig struktur, fin frukt och kryddighet med bra balanserad syra. Örter, fina mineraler och mörk choklad.
Gulfi har sedan fem år tillbaka tagit över tronen som den bästa producenten på Sicilien. Flera viner har fått tre glas i Gambero Rosso och 92-95 poäng av vinjournalist-eliten i världen. Södra Italien kommer starkt nu är man ense om, kvaliteten har förbättrats avsevärt. Seriösa uttrycksfulla stora viner med lagringspotential har presenterats för världen. Gulfi är helt klart en representant för dessa.
På Sicilien har man odlat druvor i över 2000 år och Gulfi har med framgång lyckats bevara traditionen att trimma vinstockarna så att konstbevattning kan uteslutas. Följden blir att smaken på druvorna är koncentrerad och ingen åverkan på naturen görs. Man vill på så sätt reflektera växtplatsen och framhäva druvornas karaktär och som en följd av detta filtrerar de inte heller sina viner. Gulfi har alltid odlat druvor enligt ekologiska principer och fr.o.m. 2007 är hela deras produktion certifierat ekologisk.
Nerojbleo får sina druvor från tre mycket bra vingårdar i Monti Iblei (Ragusa) alla på en höjd av 500-600 m öh. 2012 är ännu en fin årgång av Gulfis vida populära Nerojbleo. Ett härligt vin som klarar det smakstarka med glans!
Doft
Aromer av mörka och röda bär, plommon, salvia, mörk choklad, fina mineraler och integrerade fat. Inslag av salt och viol och en fin kryddighet.
Smak
Smakrikt, friskt vin med härlig struktur. Fin frukt och kryddighet med bra balanserad syra. Livliga tanniner och lång avslutning.
Lagring
Bäst 2018-2023
Mat
Smakrika rätter av mörkt kött och vilt. Lagrade hårdostar och charkuterier.
Tips
Servera vinet tempererat till 18 grader. Dekantering är viktig för dem som inte gillar fällning. Före avnjutning; häll vinet i stora kupor och beskåda den gnistrande färgen. Vinet öppnar upp sig efter ca 30 min.