Så här beställer du vin

2012 Radici Taurasi Riserva (nr 95227) – Mastroberardino

399,00 kr

SLUTSÅLD

2012 Radici Taurasi Riserva är ett vin med stor koncentration och struktur, med underbara toner av plommon, mörka körsbär, charkuterier, choklad, tobak, nötter och örtkryddor.

Wine Enthusiast ger 2012 Radici Taurasi Riserva 95 poäng.

Dina viner: 94 ++: “Ett riktigt fynd”

Mastroberardino är en stor familjeegendom i Kampanien som grundades på 1700-talet i hjärtat av Irpinia av Pietro di Mastro Berardino. Kampanien ligger utmed kusten i sydvästra Italien och området bjuder på vackert turkost hav och maffiga vulkanhöjder. Området tillhör idag de mest spännande i Italien med unika druvsorter från Antiken. Mastroberardino är den ledande producenten i regionen och tillhör ett av de äldsta vinhusen i Italien.

Egendomen omfattar 300 hektar, Mastroberardino odlar och skördar själva på ca 150 hektar och resten arrenderas ut. Odlingarna är utspridda i området som historiskt sett utgjort hörnstenen i produktionsområdena för regionens stora viner. Man odlar traditionella och gamla druvsorter som Aglianico, Piedirosso, Fiano och Greco di Tufo och använder sig av både traditionella och moderna vinifikationsmetoder.

2012 är en fantastiskt bra årgång för Radici Taurasi Riserva. Vinet är gjort på noga utvalda druvor från de bästa lägena, är lagrat 36 månader på slovenska ekfat och ytterligare 12 månader på flaska innan det släpps. Det är ett kraftpaket som ännu är ganska ung och helst ska sparas några år till innan du korkar upp, men kan drickas nu om du luftar i karaff 4-6 timmar före avnjutning. Dina Viner har gett vinet 92 poäng och kallar det för ett världsklassvin och Wine Enthusiast ger 2012 Radici Taurasi Riserva 95 poäng!

Doft

Stor och komplex doft, inte fullt utvecklad doft med toner av mörka körsbär, charkuterier, choklad, tobak, nötter, och örtkryddor.

Smak

Ett lagringsbart ännu ungt vin som visar på den stora potential som finns. Packad med mörk frukt, inslag av kaffe, tobak, kakao, örter och integrerade fat. Lång smak med kraftiga tanniner som kommer att mjukna med lagring.

Lagring

Bäst 2021-2035

Mat

Detta vin ska njutas till kraftfull mat som grytor, vilt, lamm. Gärna till grillat mörkt kött i olika former och slösa lite extra med svartpepparn.

Dela med dina vänner