Så här beställer du vin

2015 Château Bibian Rouge (nr 90577) – 2015 Château Bibian

175,00 kr

2015 Château Bibian är ett härligt klassiskt bordeaux-vin, ett utmärkt matvin som gärna kan drickas redan idag till lamm, nötkött och anka. Gärna till grillat med klassiska, örtiga smaker. Passar även till olika former av paté eller en hårdost. Vinet kommer att utvecklas mycket fint under de närmaste två till sex åren om du väljer att lägga några flaskor i källaren.

Beställ här

Kommunen Listrac i appellationen Médoc är nog den minst kända kommunen på Médochalvön – men det beror snarast på att kommunen är så liten. Det här är goda nyheter för vinälskare som – liksom vi – gillar Bordeaux eftersom priserna är bland de mest humana i Bordeaux. Château Bibian är en av de äldsta och mest anrika egendomarna i Listrac. Slottet grundades redan 1857 av Pierre Bibian när han slog samman alla de vingårdslotter han ärvt av sin far. 1932 klassades slottet som Cru Bourgeois och 1999 togs det över av Alain Meyre.  Främst tack vare Alains två barn har familjen har de blåst nytt liv i detta tidigare slumrande slott som idag producerar mycket Bordeaux för pengarna.  Ledmotivet är koncentration, elegans, harmoni och en gnutta ny teknik. Domänen sträcker sig över 20 hektar i Listrac och är planterad med 60% merlot, 25% cabernet sauvignon, 10% petit verdot och 5% cabernet franc med en snittålder på 40 år. Jordmånen består av grus och kalkhaltig lera. Druvorna till vinet har skördats både manuellt och maskinellt, med manuell sortering av druvorna och fullständig avstjälkning. Vinet jäses i ståltank och lagras därefter i ekfat där 40 % utgör ny ek i 12 månader

2015 Château Bibian belönades med guldmedalj vid Concours de Bordeaux des vins d’Aquitaine 2017.

Doft

Doften signalerar klassisk, härlig bordeaux från vänstra stranden; svarta vinbär, blåbär, enbär, ört och ceder.

Smak

Fyllig och balanserad smak av svarta vinbär, björnbör, enbär, tobak och vanilj. Strama men integrerade tanniner, fin matvänlig syra, lång eftersmak av enbär, ört och mineral.

Lagring

Bäst 2020-2025

Mat

Ett härligt matvin som gärna kan drickas till nöt, lamm och anka. Gärna till grillat med klassiska, örtiga smaker. Passar även till olika former av paté eller en hårdost.

Dela med dina vänner