Så här beställer du vin

2015 Château Macquin (nr 75703)

145,00 kr

Château Macquin 2015 är ett ursprungstypiskt och smakrikt vin med lätt utvecklade toner av mogen, mörk frukt med inslag av läder, kryddor och ceder.

Beställ här

Château Macquin grundades av jordbruksforskaren Albert Macquin i slutet av 1800-talet. Egendomen ligger i satellitappellationen Saint Georges-Saint Emilion i östra Bordeaux, som är den minsta av alla Bordeaux-appellationer (180 hektar). Albert Macquin var den första personen som omplanterade vinstockar i Saint-Émilion-regionen efter phylloxerautbrottet i slutet av 1800-talet. Idag drivs egendomen av hans sonson Denis och hans fru Christine Corre-Macquin, som äger 27 hektar vinstockar i både Saint-Émilion och Pomerol. De är involverade i varje vinodlings- och vinproduktionsbeslut för att säkerställa kvaliteten på vinerna.  Belägen 89 meter över havet har Saint-Georges en av de bästa höjderna på högra stranden, vilket ger druvorna fräschör och koncentration. Vinrankorna är exponerade mot syd och är planterade på en jordmån bestående av lera och kalksten. Medelåldern på rankorna varierar mellan 15 till 60 år. Jordbruket bedrivs i hållbar anda, utan användning av herbicider, konstgjorda gödningsmedel eller andra skadliga kemikalier.

Château Macquin 2015 är gjort på 80 procent merlot, samt tio procent vardera av cabernet sauvignon och cabernet franc. Vinet lagrades i 18 månader på små fat, av vilka 30 procent var nya.

2015 blev en strålande årgång i Bordeaux.  Årgångens viner karaktäriseras av en fin frukt med välbalanserad syra och tanniner.

Doft

Doften är lätt utvecklad med toner av mogen, mörk frukt med inslag av läder, kryddor och ceder.

Smak

Ett medelfylligt och smakrikt vin med kryddiga toner, utvecklad frukt och fatkaraktär. Tanninerna har börjat mjukna och ger en fin balans mot syran.

Lagring

Bäst 2018-2023

Mat

Perfekt till smakrika rätter på lamm men även till vilt med gräddiga tillbehör.

Tips

Lufta i karaff en halvtimme före servering.

Dela med dina vänner