Så här beställer du vin

2015 Château Vrai Canon Bouché Rouge (nr 91110)

285,00 kr

Släpps i Systembolagets tillfälliga sortiment den 2 juni

2015 Château Vrai Canon Bouché Rouge från spännande appellationen Fronsac strax utanför Pomerol levererar i stora årgång 2015 med ett rikt, fruktigt och koncentrerat Bordeauxvin.

Beställ här

Egendomen Château Vrai Canon Bouché ligger i den lilla appellationen Canon Fronsac, väster om Pomerol. Slottets namn kommer från en av dess tidigare ägare – Edgar Bouché. 2005 ägdes Château Vrai Canon Bouché av Philip Haseth Moller vars första beslut var att anlita konsulten Stéphane Derenoncourt för att överse arbetet i vingårdar och vineri i syfte att lyfta slottets viner till nya höjder. Stéphane såg till att man började farma enligt så kallad sustainable farming där man arbetar så miljövänligt och hållbart som möjligt. 2014 köptes Château Vrai Canon Bouché av La Francasie Real Estate Managers som pckså äger vingårdar i Bourgogne, Châteauneuf-du-Pape och Loire.

Egendomen är 12 hektar stor och belägen på toppen av Canon Fronsac-platån där vingårdarna ligger i ett gammalt kalkstensbrott. Vingårdarna är planterade med 83% merlot, 15% cabernet sauvignon och 2% malbec med en snittålder på 25 år. Jordmånen består av lera och kalksten.

Vinifieringen av druvorna sker med hjälp av jäsning av hela klasar i betomgtankar med 30 dagars maceration. Den malolaktiska jäsningen sker i ekfat och vinerna lagras i 50% ny fransk ek i 12 månader (de första 6 månaderna sker i kontakt med jäst).

Doft

2015 Château Vrai Canon Bouché Rouge har en stiltypiskt mörkfruktig doft med toner av plommon, kaffe, örter, choklad och läder.

Smak

Smaken är koncentrerat fruktig med toner av björnbär, mörka körsbär, enbär, ceder, rostat kaffe och kryddor. Vinet har en fin balans mellan frukt, syra och tanniner samt en stiltypiskt fyllighet.  Lång och angenäm eftersmak.

Lagring

Bäst 2020-2025.

Mat

Njut till klassisk mat av lamm, nöt eller vilt, gärna med inslag av örter och gräddsås. Passar även till smakrika grytor och stekar.

Tips

Servera vid 17-18 grader och låt gärna lufta två timmar i karaff före avnjutning.

Dela med dina vänner