Så här beställer du vin

2015 Chianti Classico (nr 79945) – Setriolo

169,00 kr

SLUTSÅLD

Setriolo Chianti Classico är ett generöst och fruktigt vin med härliga toner av mogna bär och fräscha örter.

Setriolo är en liten gård i staden Castellina i Chianti, Toscana och ägs av familjen Soderi. Gården sträcker sig över en total yta av 13 hektar varav endast 3,5 hektar är planterade med vinodlingar. Produktionen är endast ca 7000 flaskor per år. Susanna Soderi driver tillsammans med sin mamma vingården och har tillfört ett ”modernt tänk” som resulterar i fantastiskt rena och eleganta viner som utvecklas med lagring.

Hos Setriolo sköts allt med hänsyn och respekt för naturen och detta för att kunna erbjuda produkter som bjuder på den äkta karaktären, typisk för denna förtrollande del av Toscana. Setriolos filosofi återspeglas redan i logon som i sig är en historia. Ett gammalt olivträd som överlevde både den destruktiva frosten 1985 och de nyplanterade vinrankorna som det omges av. Som en vaktpost blickar det ut över sina ägor. Vinodlingarna sträcker sig över lerrika sluttningar och vårdas för att säkra det bästa av kvaliteten i varje druva. Man odlar i huvudsak sangiovese och en liten del merlot. 50% av vinet är lagrat i cementtank och resten i ett år gamla ekfat.

Doft

Stor och rödfruktig doft med inslag av mogna röda körsbär, örter, kryddor, choklad, flörtiga blommor och neutrala fattoner.

Smak

Flörtig och saftig rödfruktighet med läckra inslag av färska örter och choklad. Vinet är generöst men har ett torrt och fräscht avslut.

Lagring

Bäst 2019-2021.

Mat

Perfekt till pastan, en krämig risotto eller kalv med smakrika tillbehör. Gör sig även bra till ostbrickan eller en charktallrik med salami och torkad skinka.

Dela med dina vänner