Så här beställer du vin

2015 Frans Malan Cape Blend (nr 76653) – Simonsig Estate

219,00 kr

Minsta beställning 3 flaskor

Frans Malan Cape Blend är ett generöst vin med stor fruktkoncentration. Det är ett fylligt vin med mjuka tanniner, och är ett mycket bra matvin.

Beställ här

Vinmakarfamiljen Malans sydafrikanska historia börjar redan 1688 då den franske hugenotten Jaques Malan kommer till Cap Wineland. 1952 köper Frans Malan Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och eldsjäl, starkt bidragande till många innovationer både inom vinmakning och vinnäringen i övrigt. Simonsig rankas idag som en av de bästa producenterna i Sydafrika. Deras viner åtnjuter många internationella och nationella utmärkelser vilket är en bekräftelse på att de aldrig ger avkall på kvalitén!

Detta vin har blivit uppkallat efter den visionära legendar som grundat Simonsig och efterlämnat ett arv att förvalta, nämligen det att vara vidsynt och innovativ. I den andan har Simonsig gjort ett vin som har smakrikedom, finess och precision. Det är en så kallad Cape Blend som varje årgång har lite olika druvsammansättning.

Druvorna plockas för hand under dygnets svalare timmar och pressas sedan försiktigt. Vinet är lagrats i 15 månader på franska (90 %) och amerikanska (10 %), varav 1 % nya, 80 % använt en gång tidigare, 12 % tre gånger tidigare och 7 % ännu flera gånger. Vinet har vunnit ett antal fina priser, bland annat guldmedalj i både Mundus Vini och Concours Mondial de Bruxelles. Det fick även utmärkelsen ”Best in class” när de 100 bästa vinerna i Sydafrika korades 2016. Det här är ett tidlöst och -klassiskt vin, och som med all skönhet vill man bara uppleva mer av det.

Årgång 2015 blev en mycket bra årgång för Simonsig. Varmt väder resulterade i en tidig blomning, efterföljt av en varm, torr och blåsig sommar vilket gjorde att mognadsperioden tog ordentlig fart och druvorna blev klara ungefär två veckor tidigare än vanligt. Årgången gav druvor med oncentrerade frukttoner.

 

Doft

En stor, fruktkoncentrerad doft av svarta vinbär, blåbär, plommon och björnbär. Doften rymmer också druvtypiskt rökiga toner och toner från fatlagring i form av vanilj, kanel, choklad och rostat kaffe.

Smak

Ett komplext och smakrikt vin med generösa frukttoner som härstammar från alla tre druvorna. Tanninerna är tydliga men integrerade och ger vinet en behaglig och aptitlig struktur.  Eftersmaken är lång och fruktig med toner av plommon och björnbär, ceder, grafit och rök.

Lagring

Bäst 2019-2026.

Mat

Du kan vara säker på att den kommer att passa till mycket, bland annat perfekt till smakrika rätter, gärna med rökta inslag såsom bacon eller grillat eller rökt kött, till exempel av fläsk, anka eller vilt kött, samt vällagrade ostar.

Tips

Servera vid 17-18 grader.

Dela med dina vänner