Så här beställer du vin

2015 Château La Fleur Pourret (nr 92185)

359,00 kr

 

2015 Château La Fleur Pourret har en druv- och ursprungstypisk klassisk doft med mogna mörka plommon, örter och en stenig mineralitet. Smaken är nyanserad, mörkfruktig och med en elegant fatkaraktär.

Beställ här

Château La Fleur Pourret ägs av familjen Manoncourt sedan år 2002. Produktionen sköts av samma team som arbetar på Château Figeac, ett av flera andra slott som också är i familjens ägo.

Klassificeringen Saint-Emilion Grand Cru omfattar 3 420 hektar vinodlingar och överlappar appellationen Saint-Emilion. Här består jordmånen av kalksten och lera och det är framför allt druvsorten merlot som odlas.

Vingårdarna som Château La Fleur Pourret kommer ifrån sträcker sig över drygt 4 hektar.
Druvorna kommer från vinstockar som är i snitt 40 år gamla och skördas för hand.
Vinet jäser i cementtankar och lagrades i snitt runt ett år på franska ekfat varav tio procent nya.

 

Doft

Druv- och ursprungstypisk klassisk doft med mogna mörka plommon där inslaget av cabernet franc också känns tydligt i form av en örtighet och en stenig mineralitet. Vissa utvecklade dofttoner i form av torkade frukt och undervegetation, dessutom eleganta toner från ekfaten i form av mörk choklad och kaffe.

Smak

Nyanserad, mörkfruktig smak medch inslag av plommon, färska örter, svarta vinbär, sten. Elegant fatkaraktär visar sig i form av mörk choklad, rostade kaffebönor, ceder och viss vanilj.

Lagring

Bäst 2020-2030

Mat

Njut till lamm, nötkött och vilt, gärna med gräddbaserade tillbehör. Passar även till smakrika grytor och stekar. Lagra gärna men god att dricka idag till klassisk mat.

Dela med dina vänner