Så här beställer du vin

2015 Radici Taurasi (nr 90355) – Mastroberardino

329,00 kr

SLUTSÅLD

2015 Radici Taurasi är koncentrerat och strukturerat, med härliga toner av plommon, mörka körsbär, charkuterier, choklad, och örtkryddor.

 

Mastroberardino är en stor familjeegendom i Kampanien som grundades på 1700-talet i hjärtat av Irpinia av Pietro di Mastro Berardino. Kampanien ligger utmed kusten i sydvästra Italien och området bjuder på vackert turkost hav och maffiga vulkanhöjder. Området tillhör idag de mest spännande i Italien med unika druvsorter från Antiken. Mastroberardino är den ledande producenten i regionen och tillhör ett av de äldsta vinhusen i Italien.

Egendomen omfattar 300 hektar, Mastroberardino odlar och skördar själva på ca 150 hektar och resten arrenderas ut. Odlingarna är utspridda i området som historiskt sett utgjort hörnstenen i produktionsområdena för regionens stora viner. Man odlar traditionella och gamla druvsorter som Aglianico, Piedirosso, Fiano och Greco di Tufo och använder sig av både traditionella och moderna vinifikationsmetoder.

2015 är en fantastiskt bra årgång för Radici Taurasi. Vinet är gjort på noga utvalda druvor från de bästa lägena.

Doft

2015 Radici Taurasi har en stor och komplex doft, inte fullt utvecklad doft med toner av mörka körsbär, charkuterier, choklad, tobak, nötter, och örtkryddor.

Smak

Ett lagringsbart ännu ungt vin som visar på den stora potential som finns. Packad med mörk frukt, inslag av kaffe, tobak, kakao, örter och integrerade fat. Lång smak med kraftiga tanniner som kommer att mjukna med lagring.

Lagring

Bäst 2021-2035

Mat

Detta vin ska njutas till kraftfull mat som grytor, vilt, lamm. Gärna till grillat mörkt kött i olika former och slösa lite extra med svartpepparn.

Dela med dina vänner