Så här beställer du vin

2015 Sarget de Gruaud Larose (nr 92698)

399,00 kr

2015 Sarget de Gruaud Larose är Château Gruaud Larose andravin. Ett klassiskt, lagringsdugligt och mycket välgjort vin från Saint-Julien på vänstra stranden.

Vinbanken: “Mycket snygg och välgjord bordeaux som ännu är bara barnet men allt finns på plats; syra, frukt, fat och antydan till blyerts och läder. Köp och låt ligga ett tag om du gillar bordeaux, de kommande årgångarna lär inte kosta mindre.”

Beställ här

Château Gruaud Larose ligger i Saint-Julien på vänstra stranden i Bordeaux. Det grundlades 1757 av Joseph Gruaud. Slottet är klassat som andra cru classé i 1855 års klassificering. Slottets viner är kända för sin klassiska Saint-Julien-stil och gör oss sällan besvikna. Mycket lagringsdugliga viner som är något av det säkraste om man vill investera i bordeaux-vin för långlagring.

Vingårdarna ligger på en blanding av grus-, sand- och lerjordar. Domänen sträcker sig över 82 hektar, mestadels planerade med cabernet sauvignon, men även merlot, cabernet franc och petit verdot.  Sarget de Gruaud Larose är domänens andravin och anses hålla en mycket höfg kvalitet för ett andravin eftersom druvselekteringen för förstavinet hålls mycket strikt. Det som blir över och alltså håller en mycket hög kvalitet även det, speciellt i goda årgångar, används till Sarget de Gruaud Larose.

2015 anses vara en av de allra bästa årgångarna under 2000-talet, generös och med god fruktighet, speciellt på högra stranden.

Doft

Nyanserad doft av plommon, björnbär, svartvinbär, enbär, ceder och blyerts samt rostat kaffe.

Smak

Klassisk och stram smak av mogna plommon, enbär och ceder. Taninerna är kraftiga och erbjuder en härlig struktur. Rostat kaffe, mörkbärfrukt och ceder i finishen.

Lagring

Lagras med fördel. Bäst 2024-2034

Mat

Njut till rätter på mörkt kött, gärna med gräddiga tillbehör. När vinet nåt en större mognad, servera gärna till eleganta klassiska rätter på vilt

Tips

Lufta gärna en timme i karaff innan servering.

Dela med dina vänner