2015 Sincaru Cannonau di Sardegna (nr 76360) – Surrau

199,00 kr
Slutsåld!
Sincaru Cannonau di Sardegna är elegant, med fin koncentration och tydlig struktur. Toner av mörka bär, hallon, kryddor, örter och mineraler.
Vigne Surrau är beläget på norra Sardinien, i närheten av det fashionabla Costa Esmeralda, i östra Gallura. Deras vineri ligger vackert inbäddat bland vingårdar och huset består av glasväggar och lokal sten, allt för att smälta in i landskapet. Det är ett ungt företag med en gammal själ där ledorden och filosofin är en blandning av tradition och innovation; tradition när det gäller att välja druvsorter men innovation när det kommer till produktionen. De gör viner för att spegla sitt ursprung men på ett modernt sätt. Surraus viner har fått 90-95 poäng av internationella och lokala vinskribenter och har även vunnit priser i internationella vintävlingar.
Jordmånen i den här delen av Sardinien domineras av granit med inslag av sandiga jordar. Den 50 Ha stora egendomen ligger 5 km från havet i soliga dalar med mistralvinden som svalkar vingårdarna. Surrau använder sig av tre olika element för att producera sina viner: temperaturreglerade ståltankar, cementtankar och slavonska ekfat.
Sincaru görs på enbart Cannonau-druvor, som är det lokala namnet för Grenache. Vinifikationen sker i ståltank och vinet pumpas sedan över skalhatten för att extrahera färg, smak och struktur. Innan buteljering vilar vinet i några månader i cementtankar och stora ekfat.
Doft
Intensivt fruktig doft med toner av mörka bär, hallon, kryddor, örter och mineraler.
Smak
Ett vin som är elegant, med fin koncentration härlig frukt och kryddighet i smaken, välbalanserat med tydlig struktur. Gott!
Lagring
Bäst 2017-2022
Mat
Passar perfekt till lite kraftigare pastarätter, långkok på mörkt kött eller fläskkött samt italienska korvar och charkuterier.
Tips
Servera vinet vid 17-18°C.