Så här beställer du vin

2016 Château Bibian (nr 95990)

175,00 kr

2016 Château Bibian bevisar att västra stranden i Bordeaux kan ge mycket för pengarna. Vinet visar upp klassisk bordeaux-stil med generösa toner av mörka plommon, björnbär, enbär, ceder och blyerts. Ett utmärkt matvin som du med fördel kan dricka redan idag till lamm, nöt och anka. Gärna till grillat med klassiska, örtiga smaker.  Vinet kommer också att utvecklas mycket fint under de närmaste två till fem åren.

Beställ här

Château Bibian är en av de äldsta egendomarna i Listrac Medoc. 1932 klassades slottet som Cru Bourgeois och 1999 togs det över av familjen Meyre. Domänen sträcker sig över 20 hektar i Listrac.

Jordmånen består av grus och kalkhaltig lera. Snittålder på vinrankorna är 40 år.

Druvorna till vinet har skördats både manuellt och maskinellt, manuell sortering av druvorna, fullständig avstjälkning. Jäsning i ståltank. Vinet har lagrats i ekfat där 40 % utgör ny ek i 12 månader

2016 Château Bibian Bibian belönades med silvermedalj både vid Concours de Bordeaux des vins d’Aquitaine 2018 samt Concours Général Agricole 2018.

Doft

Stor, klassisk doft för vänstra stranden; svarta vinbär, blåbär, enbär, ört och ceder.

Smak

Fyllig och balanserad smak av mörka plommon, björnbär, enbär, ceder och blyerts. Stora men integrerade taniner, fin matvänlig syra, lång eftersmak av plommon, ceder och ört.

Lagring

Bäst 2019-2026

Mat

Ett härligt matvin som gärna kan drickas till nöt, lamm och anka. Gärna till grillat med klassiska, örtiga smaker. Passar även till olika former av paté eller en hårdost. Gott att drickas nu men kommer att utvecklas fint med upp till tio års lagring.

Dela med dina vänner