Så här beställer du vin

2016 Lirac (nr 70803) – Domaine Coudoulis

145,00 kr

 

Domaine Coudoulis Lirac 2016 är ett intensivt fruktigt vin med inslag av örter, mörka bär och lakrits. Härlig struktur av närvarande tanniner.

Domaine Coudoulis ligger på terrassliknande sluttningar ovanför byn Saint Laurent des Arbres, en av de byar i Rhône-dalen som får klassificera sina viner med appellationen Lirac. Egendomen omfattar 28 hektar och startades på 1960-talet. 30 år senare köpte Bernard Callet upp vingården med ambitionen att göra viner av hög kvalitet som klassades med AOC-status från Côtes du Rhône och Lirac. Domaine Coudoulis arbetar med ekologisk inriktning utan att vara certifierade.

Druvorna till det här vinet kommer från vingårdar med en blandning av ler- och kalkjord med stora runda stenar, så kallade galets roulés, närmast rankorna. De bästa druvorna väljs noggrant ut och avstjälkas innan varje vinlott vinifieras var och en för sig. Vinet lagras sedan 12 månader på cementtankar, allt för att behålla den rena, fräscha frukten.

Doft

Intensivt mörkfruktig doft med inslag av örter, mogna mörka bär och lakrits.

Smak

Ett smakrikt vin med härlig struktur av kännbara tanniner där tonerna från doften känns igen i smaken. Bra fräschör och en generös och fruktig eftersmak.

Lagring

Bäst 2019-2021

Mat

Perfekt till allt mörkt kött, gärna mustiga grytor med svamp och härliga, sydfranska örter.

Tips

Lufta gärna vinet 30 minuter i karaff före servering.

Dela med dina vänner