Så här beställer du vin

2016 Meerlust Cabernet Sauvignon (nr 70230)

249,00 kr

Säljs i kolli om 3 flaskor

Tillfälligt slut

Ny årgång! 2016 Meerlust Cabernet Sauvignon är ett rent, generöst och fylligt vin med en varm fruktighet och frisk syra. Ett vin som vi rekommenderar att lagra några för att uppnå en större njutning.

Meerlust historia började 1693 då huset uppfördes på egendomen. Den svala brisen från kalla False Bay som dagligen svalkar, har gett den dess namn. Meerlust betyder ”pleasure of the sea”. 1756 kom det i familjen Myburghs ägor och är det än idag. Meerlust anses magiskt. Få vingårdar kombinerar så storstilat fantastiska viner med ett tjusigt och gästfritt hem och naturligt sköna omgivningar. Atmosfären är avslappnad och nästan poetisk, den inbjuder till att sakta ner och njuta av livet.

Druvorna till 2016 Meerlust Cabernet Sauvignon kommer från rankor i steniga jordar med viss andel lera som binder vatten och skyddar rankorna från torka. Druvorna plockas för hand och pressas sedan försiktigt. Bara självrunnen druvjuice används. Efter jäsning lagras vinet i 20 månader på franska ekfat, varav 70 % nya. Detta vin är imponerande som ungt men dess intensitet, harmoni och balans lovar mycket inför framtiden. Det här vinet kommer bara att bli bättre. Precis som med Meerlusts andra fantastiska viner har vinmakaren Chris Williams lyckats ännu en gång med att ta fram ett underbart fylligt och smakrikt vin med lång källarpotential.

Doft

Intensiv fruktig doft med toner av svarta vinbär, mörka plommon, bigarråer, cederträ och tobak.

Smak

Ren, generös och fyllig med en härlig fruktintensitet. Imponerande fin struktur med mjuka tanniner som balanserar bra mot den fina syra i vinet. I smaken finns det inslag av svarta vinbär, plommon, bigarråer och kryddor. Meerlust Cabernet Sauvignon är ett komplex vin med en lång och fruktig eftersmak.

Lagring

Vinet är mycket ungt i dagsläget, så vi rekommenderar att du låter det ligga minst i tre år innan du korkar upp det. Om du inte vill vänta, bör du dekantera det i  minst sex-sju timmer innan du ska dricka det.

Bäst 2020-2036.

Mat

Detta fylliga vin kan med fördel paras ihop med nötkött, vilt och lamm, gärna grillat eller stekt, men prova också tillsammans med en mustig höstgryta.

Tips

Serveras vid 18-20 grader. Dekantera vinet i flera timmar om du ska dricka det ungt.

Dela med dina vänner