Så här beställer du vin

2016 Redhill Pinotage (nr 7262101) – Simonsig

219,00 kr

Säljs i kolli om 3 flaskor.

Redhill Pinotage har en stor och intensiv doft med fatkaraktär och toner av björnbär, plommon, mörk choklad, mocka, ceder och söta kryddor.

Beställ här

Pinotage, som är en korsning mellan pinot noir och cinsaut, har på många sätt kommit att bli Sydafrikas signum efter att professor Perold korsade fram den nya druvsorten i Stellenbosch i mitten av 1920-talet . Det första röda vinet som släpptes från Simonsig Estate 1970 var därför av just denna “nationaldruva”. De vinrankor som används till Redhill växer i röd jord som består av söndervittrat skiffer och som ger perfekta förhållanden för odling av blå druvor. Efter skörd avstjälkas och krossas druvorna lätt. De förs sedan över till två öppna jäskar där de jäser vid en temperatur av maximalt 29°C. Efter en vecka pressas vinet och jäsningen avslutas på tankar. Vinet lagras sedan i 15 månader på på franska och amerikanska ekfat, en tredjedel nya och resten tidigare använda. 2016 blev en mycket torr årgång och skörden var den tidigaste sedan år 1988. Detta väderförhållande passade den tidigt mognande druvsorten pinotage perfekt. Simonsig har arbetat kontinuerligt för att fullända kvaliteten med varje årgång och år 2006 fick de sin belöning för arbetet då Redhill (som enda pinotage) tilldelades fem stjärnor av John Platter.  Sedan dess har Redhill Pinotage vunnit många priser, bland annat diamant på Winemakers Choice Award och guld på International Michelangelo Award.

Vinmakarfamiljen Malans sydafrikanska historia börjar redan år 1688 då den franske hugenotten Jaques Malan kommer till Cap Wineland. 1952 köpte Frans Malan Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och eldsjäl, starkt bidragande till många innovationer både inom vinmakning och vinnäringen i övrigt. Simonsig rankas idag som en av de bästa producenterna i Sydafrika.

Doft

Stor och intensiv doft med fatkaraktär och toner av björnbär, plommon, mörk choklad, mocka, ceder och söta kryddor.

Smak

Vinet är mycket fylligt och bjuder intensiva aromer som känns igen från doften. Lång och kryddig avslutning.

Lagring

Bäst 2019-2026.

Mat

Gott till smakrika rätter av vilt, lamm och annat mörkt kött. Passar även bra till ostar.

Tips

Lufta gärna vinet i karaff i 30 minuter före avnjutning.

Dela med dina vänner