Så här beställer du vin

2017 Bourgogne Rouge (nr 95915) – Camille Giroud

215,00 kr

Säljs i kolli om 6 flaskor.

Camille Girouds Bourgogne Rouge är ett fruktigt och smakrikt vin med runda tanniner som gör det enkalt att kombinera vinet till många olika sorters mat.

Beställ här

Maison Camille Giroud var under 1900-talet känt för att göra supertraditionella viner med lång lagringskapacitet. Vinerna var ofta omöjliga att dricka unga, och krävde minst 10 års lagring. Runt millennieskiftet fick dock Camille Giroud nya ägare och gjorde en av Bourgognes mest spännande omvandlingar. De anställde nyutexaminerade David Croix som vinmakare,  vilketvisade sig vara ett ovanligt lyckat beslut. David ändrade stilen helt med mottot att göra moderna viner som uttrycker terroir och fruktig elegans. Han är mycket försiktigt med fatlagring, filtrerar inte och har sänkt skördeuttagen.Resultatet har blivit mycket eleganta viner med fokuserad, ren och fruktig pinot-karaktär som kan drickas unga, men fortfarande har fint lagringspotential. Camille Giroud köper viner från utvalda gårdar i Côte Chalonnaise nära Givry, Côte de Beaune nära Volnay samt Côte de Nuits nära Premeaux-Prissey.

 

Doft

Inbjudande, fruktig doft med inslag av hallon, jordgubbar och mogna körsbär, örter och en hint av fat.

Smak

Fruktig smak med inslag av fat och fatkryddor, hallon, mogna jordgubbar, örter, nougat och körsbär. Välbalanserad och smakrik med en fin silkig avslutning.

Lagring

Bäst 2018-2022

Mat

Bra till fågel, eleganta kötträtter från vitt kött eller kalv. Perfekt även till smörstekt eller grillad fisk.

Dela med dina vänner