Så här beställer du vin

2017 Château La Pervenche (nr 79218)

169,00 kr

Säljs i kolli om 6 flaskor

Château La Pervenche 2017 är ett ursprungstypiskt och fruktigt vin med kryddiga toner och fatkaraktär. Fin syra och tanniner ger en lång och njutbar avslutning.

Beställ här

Château La Pervenche ligger i Lalande-de-Pomerol i östra Bordeaux. Här görs generellt vin i lite fruktigare stil än i västra Bordeaux och merlotdruvan dominerar vinodlingarna. Château La Pervenche har varit en familjeegendom i 60 år och drivs nu av Christophe Baudet. Lalande-de-Pomerol skiljs från Pomerol genom Barbanne-ån i söder och skyddas av Fronsac-höjden i väster. Jordmånen består av ler- och grusjordar och denna egendom sträcker dig över 5 hektar planterad med 25 år gamla rankor. Pervenche betyder vintergröna och egendomen har fått sitt namn av alla de blommor som funnits på ägorna sedan flera decennier tillbaka.

Vinet har genomgått klassisk vinifikation i cementtank och sedan lagrats på franska ekfat.

 

Doft

Doften är ungdomlig och mörkfruktig med toner av blåbär, svartvinbär och björnbär. Det finns även toner av kryddor, gröna örter och en hint av ceder.

Smak

Ett fruktigt och smakrikt vin med inslag av mörka bär, fatkryddor och ceder. Ett medefylligt och fruktigt vin som har ett torrt avslut med inslag av choklad och vanilj.

Lagring

Bäst 2019-2022.

Mat

Perfekt till smakrika rätter på lamm men även till vilt med gräddiga tillbehör.

Tips

Servera svalt.

Dela med dina vänner