Så här beställer du vin

2017 Château la Tour de Beraud Rouge 5 liter (nr 83753) – Château Mourgues du Grès

Ekologiskt

499,00 kr

Slutsåld

Nu är populära Château la Tour de Beraud Rouge 5 liter tillbaka i butiken! Med sitt oansenliga yttre är det här är så långt ifrån endimensionell bag-in-box med designbyråformgivning man kan komma, men innehållet är förtjusande och passar perfekt till vårens och sommarens grillkvällar.

Château Mourgues du Grès drivs av François och Anne Collard, omfattar 35 hektar och ligger i nedre Costières de Nîmes i södra Rhônedalen. François är agronom, ingenjör och oenolog. Efter att ha arbetat på slottet Lafite-Rothschild kom han tillbaka till familjeegendomen med en vision om att återspegla hemregionens terroir. Jordbruket bedrivs ekologiskt och hållbart sedan 2004 och sedan 2015 utövar de alltmer naturlig vinmakning utan svavel. Vinerna utmärks av en närvarande frukt och läcker, harmonisk struktur.

2017 Château la Tour de Beraud Rouge 5 liter är vårt enda ”boxvin”, men det är knappast ett boxvin i ordets rätta bemärkelse utan snarare “ett flaskvin på box”. Vinet är lite speciellt eftersom Mourgues du Grès inte är en traditionell boxvinsproducent, utan är en liten familjeproducent med kvalitativ, ekologisk inriktning. Tack vare en lokal efterfrågan på kvalitetsvin på box bestämde sig François och Anne Collard för att tappa en del i billig och miljövänlig förpackning. Vinet är gjort på grenache, carignan och syrah.

Doft

Fruktig doft med toner av björnbär, örter och kryddor.

Smak

Bärig och generös smak av mörka och röda bär och färska örter. Vinet är medelfylligt med en mjuk och fruktig smak med inlindade tanniner.

Lagring

Bäst 2020

Mat

La Tour de Beraud är ett mycket användbart vin som med sin sydfranska karaktär från druvorna carignan, grenache, syrah passar till det mesta gällande plock- och sommarmat. Fram med grillat fläsk och fågel samt smakrika grönsaksrätter.

Tips

16-18 grader är en bra temperatur för det här fruktiga vinet.

Dela med dina vänner