Så här beställer du vin

2017 Côtes du Rhône Villages Cuvée Vieilles Vignes (nr 79381) – Domaine Roger Perrin

149,00 kr

Säljs i kolli om 6 flaskor.

2017 Côtes du Rhône Villages Cuvée Vieilles Vignes från skicklige Xavier Roli på Domaine Roger Perrin har fruktig och bärig smak av solmogna röda och mörka bär, med örtiga toner och en aning kryddiga fattoner. Vinet är välbalanserat med tydliga tanniner och en stram och bärig finish. En riktigt stilfull Côtes du Rhône Villages!

Beställ här

Domaine Roger Perrin ligger i hjärtat av Châteauneuf-du-Pape. Egendomen startades av Roger Perrin som på 1980-talet lämnade över till sin son Luc. Luc hade tidigare praktiserat på Chateau Beaucastel och gjorde enorma uppryckningar av vingårdar och vineri. Efter Lucs tragiska bortgång har hans syster Veronique Perrin  och hennes son Xavier Rolin tagit över styret. De har i sin tur börjat bedriva jordbruket mot mer ekologisk odling, men är ännu inte certifierade.

2017 Côtes du Rhône Villages Cuvée Vieilles Vignes kommer från en speciell del av vingården där vinstockarna är över 60 år gamla. Detta innebär låga skördeuttag och vinet får en mycket koncentrerad frukt. Druvorna plockas för hand. Druvorna avstjälkas, sedan har musten kallmacererats för att dra ut mycket färg och aromer ur skalen. Vinet har jäst i ståltankar med temperaturkontroll för att behålla så mycket av frukttonerna som möjlig. De olika druvsorterna jäser tillsammans  för att enligt Veronique uppnå det bästa resultatet, istället för att som brukligt är  jäsa de var för sig. En del av vinet har lagrats i ståltank, en del i stora fat (foudres), och en del i små franska ekfat (barrique).

Doft

Inbjudande doft av röda bär, hallonkola, chark, viol och mycket franska örter.

Smak

En frisk smak av vildhallon, lingon och körsbär. Örtiga toner och en aning kryddiga fattoner. Vinet är välbalanserat med tydliga tanniner och en stram och bärig finish.

Lagring

Bäst 2020-2024.

Mat

Perfekt till allt mörkt kött och inte minst grillat. Gott även till mustiga grytor, gärna viltgrytor med svamp, rödvin och härliga, sydfranska örter eller till ost. 

Dela med dina vänner