Så här beställer du vin

2017 Ferrer Bobet Priorat (nr 71127) – Ferrer Bobet

359,00 kr

Beställ här

Sergi Ferrer-Salat och Raül Bobet håller till i Porrera som är det svalaste läget i Priorat. Området påverkas av nordöstliga vindar med medelhavet som modererande effekt på kylan. Ferrer Bobet jobbar dessutom tillsammans med några av regionens brantaste vingårdar: alla dessa faktorer bidrar till stora skillnader mellan dag- och nattemperaturer vilket i slutändan påverkar vinets slutliga kvalitet positivt genom optimal fenolisk mognad, bibehållen syra och fräschör i aromerna.

2017 Ferrer Bobet Priorat är ett vin som gjorts på egendomens yngsta druvor och är en blend på 66% carignan, 16% grenache, 13% syrah och 5% cabernet sauvignon som vuxit i terasser med jordmånen licorella – en jordmån bestående av skiffer. Vingårdarna planterades mellan 2004, 2005 och 2006. Dessutom kommer en del av druvorna från en 20-årig vingård i närbelägna Porrera. Det är från denna vingård (där carignan-druvorna kommer från – som är vinets hemlighet. Det är nämligen de som bidrar med den otroliga frärschören i vinet.  Druvorna skördades för hand i 10-kilos korgar och genomgick rigorös sortering i vineriet. Musten jästes i 15 och 30 hektoliters ek-, betong-, och stålkar och vinet lagrades därefter i franska ekfat (60% ny ek) i 12 månader..

Doft

2017 Ferrer Bobet Priorat har en mycket elegant och frisk doft med toner av peppar,  björnbär, violer, lakrits, creme de cassis, örter och tobak.

Smak

Smaken är stiltypsikt fyllig för Priorat med en djup, mörk och kraftig fruktprofil men med fin fräschör och perfekt balans en tydlig mineralitet. Syran är frisk och i balans med vinets kropp och fina tanninstruktur.

Lagring

2020-2030

Dela med dina vänner