Så här beställer du vin

2017 Labyrinth Cabernet Sauvignon (nr 79989) – Simonsig

149,00 kr

Säljs i kolli om 6 flaskor

Fruktintensiv doft och smak av typiska toner från cabernet sauvignon-druvan. Du hittar svarte vinbär, björnbär, ceder och  Vinet är packat med smaker som mörka bär, rostade fat och kryddor.

Beställ här

Vinmakarfamiljen Malans sydafrikanska historia börjar redan 1688 då den franske hugenotten Jaques Malan kommer till Cap Wineland. 1952 köper Frans Malan Simonsig Estate. Frans var en riktig pionjär och eldsjäl, starkt bidragande till många innovationer både inom vinmakning och vinnäringen i övrigt. Simonsig rankas idag som en av de bästa producenterna i Sydafrika, de är en av 38 medlemmar i Cape Winemakers Guild. Idag ägs och drivs Simonsig Estate av tre hängivna Malan-bröder. Deras viner belönas återkommande med  internationella och nationella utmärkelser.

Delar av druvorna i Labyrinth Cabernet sauvignon kommer ifrån världens första (vad man vet) vingård planterad i formen av en labyrint. Detta har Simonsig gjort för att skapa en plats för människor att genom en enkel promenad uppleva något annorlunda, återkoppla till en själslig medvetenhet i en modern värld. Labyrinth har lagrats i 15 månader i ekfat, varav 99% är franska fat och 1% amerikanska. 1% av vinet har lagrats i fat som har använts en gång tidigare, 68% i fat som har använts två gånger tidigare, 23% har lagrats i fat som har använts tre gånger tidigare och resterande 8% i ännu äldre fat. Årgång 2017 var en utmanande årgång for producenterna. Skörden var låg, men kvaliteten visade sig bli bra och gav små fina druvor med stor koncentration och mycket frukt.

 

Doft

Årgång 2017 Labyrint har gett mycket klassiskt vin gjord på cabernet sauvignon. Du hittar dofter som svarta vinbär, björnbär, viol, rostade ekfat och kryddor. Doften är intensiv och kraftfull.

Smak

Det är inte bara i doften detta vin är ett klassiskt cabernet sauvignon-vin. Vinet har stadiga men mogna tanniner, och har en fin balans mellan tanniner, frukttoner och syra. Vinet har en tydlig fatkaraktär. Det är fylligt och smakrikt med härligt fruktiga toner i eftersmaken.

Lagring

Bäst 2020-2025.

Mat

Smakrikt kött, grillat eller stekt med kryddiga tillbehör, till exempel passar spareribs och Labyrinth utmärkt tillsammans.

Tips

Låt gärna vinet lufta i en karaff en timme innan servering.

Dela med dina vänner