Så här beställer du vin

2017 Marsannay (nr 79947) – Trapet Père & Fils

Ekologiskt

359,00 kr

Ett flörtigt och charmigt vin med doft och smak av mogna, röda bär, mineral, kryddor och chark. Ett härligt vin som är redo att drickas redan nu med vinets mjuka tanniner som balanseras så bra med vinets frukt.

Beställ här

Domaine Trapet är en av de klassiska producenterna i Gevrey Chambertin och de producerar allt från Marsannay till Chambertin Grand Cru. Egendomen drivs idag av Jean-Louis som påbörjade vingårdens biodynamiska arbete år 1995. Han jobbar minutiöst i vingårdarna och har även tagit in det naturligt tänket i vineriet. han arbetar till exempel med och blivit mycket försiktig med ekfatshanteringen. Domaine Trapet räknas idag till en av de absolut främsta producenterna i området.

Marsannay ligger strax norr om Gevrey-Chambertin och vinerna här har ofta en läckert rustik karaktär. Priserna ligger väsentligt lägre än för viner från grannen Gevrey. Domaine Trapet gör en mycket attraktiv Marsannay som i vårt tycke är ett av de mest prisvärda vinerna vad gäller seriös Bourgogne.

Druvorna i Marsannay 2017 kommer från tre vinlotter i Chouchey (40% av vinstockarna) och två nära Les Grasses-Têtes. 30% av druvorna går med i jäskärlen utan att avstjälkning. Druvorna kallmacererar i fem till sju dagar för att uppnå en djupare färg och mer koncentrerade aromer. Jäsningen sker i öppna jäskärl, och Trapet använder endast naturlig jäst. Vinet har lagrats i 15 till 18 månader i franska barrique, varav en liten andel begagnade. Vinet har sedan lagrats i fat i 12 – 18 månader innan buteljering. Vinet har varken klarats eller filtrerats.

 

Doft

En flörtig och charmig doft av mogna, röda bär som hallon, jordgubbe, plommon och vildhallon, samt mineral, kryddor och chark.

Smak

Stor tillgänglig smak av sötsyrliga jordgubbar och friska hallon, viol, samt chark. Ett härligt vin som är redo att drickas redan nu med vinets inlindade tanniner som balanseras så bra med vinets frukt. Eftersmaken är mjuk med toner av frukt och mineral.

Lagring

Bäst 2020-2025. Går bra att dricka nu med bra luftning, men kommer att utveckla komplexitet och klassisk Bourgognekaraktär med lagring.

Mat

Serveras vid cirka 18°C till rätter av vilt, fågel, lamm- eller nötkött.

Dela med dina vänner