Så här beställer du vin

2017 Meerlust Red (nr 78283) – Meerlust Estate

169,00 kr

För första gången någonsin i Sverige finns detta vin nu äntligen tillgängligt! Meerlust Rubicon är ett av Sydafrikas mest kända och älskade viner och 2017 Meerlust Red kan ses som dess stolta andravin – gjord i samma anda men till ett lägre pris.

Säljs i kolli om 3 flaskor

Beställ här

Meerlust historia började 1693 då huset uppfördes på egendomen. Den svala brisen från kalla False Bay som dagligen svalkar, har gett den dess namn. Meerlust betyder ”pleasure of the sea”. Meerlust Estate har ägts av familjen Myburgh sedan 1757 och idag drivs det av Hannes Myburgh, åttonde generationen. Meerlust Estate är ett nationalmonument som uppfördes på 1600-talet. Det är byggt i Kapholländsk stil och representerar den holländska kolonisationen och mötet mellan två kulturer. Hannes har studerat önologi i Tyskland och även arbetat på Chateau Lafite i Bordeaux. Vid sin sida har han den skickliga vinmakaren Chris Williams som har mångårig erfarenhet av vinmakning och som förespråkar klassiska viner. Meerlust äger 110 hektar, och man gör druvrena viner av cabernet sauvignon, merlot, chardonnay och pinot noir samt det omtalade vinet Rubicon som görs i Bordeaux-stil. Rubicon introducerades på den inhemska marknaden 1984 och var ett av de första vinerna i Sydafrika som gjordes med tanken att likna en stor Bordeaux. Vinet har sedan dess blivit bench mark för Cape blend-vinerna som görs i samma stil. Vinifikation Vinerna görs i klassisk stil med stor elegans.

För första gången någonsin i Sverige finns detta vin nu äntligen tillgängligt! Meerlust Rubicon är ett av Sydafrikas mest kända och älskade viner och 2017 Meerlust Red kan ses som dess stolta andravin – gjord i samma anda men till ett lägre pris. Meerlust Red är således alltså också en så kallad Bordeauxblend där vinmakarteamet använt sig av de kända röda Bordeauxdruvorna cabernet franc, merlot och cabernet sauvignon. Druvorna handskördas och jäses separat innan de genomgår malolaktisk jäsning på en blandning av nya och gamla ekfat. Vinet lagrades därefter i 16 månader på gamla franska ekfat från skogen Nevers. Resultatet är ett mycket användbart rött vin med stor charm och ursprungstypicitet.

Doft

Doften är intensivt kryddig med toner av svarta vinbär, pepparmynta, paprika, tobak och läder.

Smak

Smaken är rund och fyllig med mjuka tanniner och en god struktur som avrundas i en elegant rökig eftersmak.

Lagring

Vinet kan lagras i ca 2-3 år.

Mat

Passar väl till grillade rätter och vilt.

Tips

Servera i stora kupor vid 16-18 grader.

Dela med dina vänner