Så här beställer du vin

2017 A Minima Rouge Passetoutgrain (91230) – Trapet Père & Fils

Ekologiskt

199,00 kr

Slutsåld

A Minima Rouge Passetoutgrain är en druvblanding av pinot noir och gamay. Det är ett aromatiskt och bärigt vin med toner av vilda hallon, jordgubbe, viol, blommor och mineral. Bra struktur och fräsch eftersmak. Gott klunkvin!

Domaine Trapet är en av de klassiska producenterna i Gevrey Chambertin. Man producerar idag allt från Marsannay till Chambertin Grand Cru. Sonen Jean-Louis har lyft kvalitetsnivån ytterligare bland annat genom att inte filtrera vinerna, använda större andel ny ek, samt minutiöst underhåll av vingårdarna han driver. Domaine Trapet är en av föregångarna i biodynamisk vinodling i Bourgogne.

A Minima Rouge är en Bourgogne Passetoutgrain. Bourgogne Passetoutgrain är en appellation. Reglerna för att producera Passetoutgrain är att vinet ska innehålla båda pinot noir (minst 30 procent) och gamay (minst 15 procent), men även chardonnay, pinot blanc och pinot gris kan användas med upp till 15 procent. A Minima Rouge innehåller 50 procent av både pinot noir och gamay.

Druvorna i A Minima Rouge kommer från en vingård i Gevrey som heter Grand Champs och ligger i utkanten av själva byn. Jordmånen består här av lera och kalksten. Druvorna skördas för hand och vinifieras sedan i tankar för jäsning. De tillsätter ingen svavel och använder enbart vildjäst. Detta för att vinet ska vara så naturligt som möjligt. Vinet har dels lagrats i stora ekfat (foudre) och dels i ståltankar.

 

Doft

Ren, fräsch och fruktig doft med inslag av röda bär som vildhallon, körsbär och jordgubbe, samt inslag av blåbär.

Smak

A Minima är ett lättare vin med härliga aromatiska toner, bra struktur och silkiga tanniner. De röda bären är friska och mogna, och förutom bären finns toner av viol, blommor och mineral. Den goda, runda eftersmaken är uppfriskande och fruktig.

Lagring

Bäst 2019-2021.

Mat

Serveras vid cirka 17-18°C till rätter av fågel, fläsk- och kalvkött.

Dela med dina vänner