Så här beställer du vin

2017 Vinyes Velles (nr 92256) – Ferrer Bobet

399,00 kr

2017 Vinyes Velles är ett av Ferrer Bobets mest älskade viner. Vinet har, trots sin fylliga kropp, en perfekt fräschör och fruktdriven stil som gör det enkelt att falla pladask för.

Beställ här

Sergi Ferrer-Salat och Raül Bobet håller till i Porrera som är det svalaste läget i Priorat. Området påverkas av nordöstliga vindar med medelhavet som modererande effekt på kylan. Ferrer Bobet jobbar dessutom tillsammans med några av regionens brantaste vingårdar: alla dessa faktorer bidrar till stora skillnader mellan dag- och nattemperaturer vilket i slutändan påverkar vinets slutliga kvalitet positivt genom optimal fenolisk mognad, bibehållen syra och fräschör i aromerna.

Vinyes Velles är katalansk dialekt för “gamla vinstockar”. Till detta vin är snittåldern per vinstock mer än 80 år och består av 84%  cariñena (carignan) och 16% garnacha (grenache). Vingårdana odlas som terrasser 650-750 meter höjd över havet och helt utan tillsats av konstgödning eller bekämpningsmedel. Druvorna som anländer till viner genomgår en rigorös selektering innan de med gravitationens hjälp förflyttas till en mix av  15-30 hektoliters jäsningskar i trä och ståltankar. Den malolaktiska jäsningen och efterföljande fatlagringen äger rum i nya, lätt- och medelrostade franska ekfat i 15 månader och lagras därefter på flaska i ytterligare 11 månader innan det släpps på marknaden. Vinet buteljeras på flaska helt utan filtrering och minimal tillsats av SO2.

Doft

2017 Vinyes Velles har en stor och djup doft med toner av björnbär, violer, lakrits, creme de cassis, örter och tobak.

Smak

Smaken är stiltypsikt fyllig för Priorat med en djup, mörk och kraftig fruktprofil men med fin fräschör och perfekt balans en tydlig mineralitet. Syran är frisk och i balans med vinets kropp och fina tanninstruktur. Ett stort spanskt vin!

Lagring

2020-2030

Dela med dina vänner