Så här beställer du vin

2018 Langhe Nebbiolo (nr 71891) – Azelia

185,00 kr

2018 Langhe Nebbiolo är Azelias förtjusande instegsvin – prisvärt och lättmatchat till det italienska kökets läckerheter.

Säljs i kartong om 6 flaskor!

Beställ här

Azelia ligger i det vackra Castiglione Falletto, en liten by i hjärtat av området Barolo. Azienda Agricola Azelia startades av Alfonso Scavino år 1920 och idag driver sonsonen Luigi och hans son Lorenzo arvet vidare. Azelia består av 15 hektar vingårdar som alla ägs och sköts minutiöst av familjen Scavino. Filosofin är att det främsta arbetet sker i vingården och inte i vineriet. All skörd görs för hand.

Azelia producerar Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Langhe Nebbiolo och flera olika Baroloviner; en Classico och några vingårdsbetecknade (Bricco Fiasco, San Rocco, Margheria) samt en Barolo Riserva.

Det här vinet görs på nebbiolodruvor från en vingård om 1,3 hektar. Under jäsningen används rotofermenterare och vid lagringen används ingen ek.  Årsproduktionen ligger på 10 200 flaskor. Årgången räknas som en mycket god årgång i Italien och 2018 Langhe Nebbiolo från Azelia är i toppform!

Doft

Nyanserad doft med inbjudande fruktighet, blommiga toner av viol samt inslag av körsbär, jordgubb, svarta vinbär och en liten kryddighet

Smak

Friskt, fruktigt, elegant smak med mogna körsbär, röda bär, viol och kryddor. Perfekt balans och mjuk fin avslutning.

Lagring

Går att dricka redan nu, men lufta gärna i karaff i minst en timma. Bäst mellan 2020-2024

Mat

Särskilt god till det italienska köket med hemgjord pizza, färsk pasta med egen tomatsås och kryddiga korvgrytor.

Dela med dina vänner