Så här beställer du vin

2018 Las Hermanas Organic & Vegan – Bodegas Luzon

Ekologiskt

99,00 kr

Säljs i kolli om 6 flaskor.

Las Hermanas är ett härligt ungfruktigt och smakrikt vin med inslag av  mogna hallon, bigarråer, torkade tranbär samt toner av blommor, lakrits och tobak. Vinets fruktigt lindar in de mogna tanninerna på ett ytterligt sätt. Vinet är medelfylligt, fräscht och har ett fruktigt avslut som hänger kvar länge.

Beställ här

Las Hermanas Organic & Vegan produceras av Bodega Luzón. Historien bakom “Las Hermanas” startade på slutet av 1800-talet då en spansk läkare som jobbade som sjöofficer blev utstationerad till ön Luzon under det Filippinska självständighetskriget från Spanien. Förutom att vara läkare, hade han en liten vingård och några få ekfat och producerade vin. För att ära den Filippinska ön Luzon och människorna han träffade där, bestämde han sig när han kom hem för att hans vinverksamhet skulle heta Finca Luzon.

Bodegas Luzon ville fortsätta traditionen vidare med att ära någon, och tog fram en serie med viner som kallas Las Hermanas som betyder “systrar”. Serien är tagit fram för att ära läkarens systrar som väntade på att han skulle återvända från kriget, och som tog hand om både vingården och läkarens familj då han tjänstgjorde under kriget. Det finns ytterligare fem viner i “syster-serien” med olika druvblandningar.

Bodegas Luzón är en av de ledande producenterna av kvalitetsviner från D.O. Jumilla i Murcia. Provinsen Murcia ligger i sydöstra delen av Spanien, och distriktet Jumilla ligger i den norra delen av Murcia – endast nio mil från Alicante. Området ligger på en platå omgiven av berg. Jumilla har ett kontinentalt klimat, vilket betyder att dagarna är varma och nätterna är kalla. Närheten till Medelhavet påverkar klimatet i området, och genomsnittlig nederbörd ligger på 300 liter per kvadratmeter per år. Jordmånen är inte bördig, tvärt om brister den i organiskt material och vinrankorna måste kämpa hårt för att växa. Jordmånen är mycket kalkrik och består av en blandning av sand, stenar och lera. Resultatet blir att man får små druvor med tjockt skal som ger en hög koncentration av färg, aromatiska toner, frukt och smakrikedom och hög syra. Druvorna skördas för hand och blir sedan transporterade i 10 eller 15 kilo stora korgar. De läggs direkt på sorteringsbordet för att ta bort skadade druvor och annat som man inte vill ha med till pressarna. De hela druvklasarna flyttas sedan till en avstjälkningsmaskin som separerar stjälkarna från druvorna. Sorteringen görs för att undvika att musten får eventuella gröna toner och torra tanniner som stjälkarna kan ge ifrån sig om den jäser tillsammans med musten. Vinet har jäst under noggrann temperaturkontroll.

Druvorna i Las Hermanas Organic & Vegan plockas från ekologiskt certifierade vingårdar som Luzón äger och som ligger 650 meter över havet. Vingården har varit ekologiskt certifierad sedan 2001. Musten jäser i 6-8 dagar i temperaturkontrollerade jästankar, och temperaturen överstiger inte 24 grader. Under cirka fyra dagar ligger druvskalen tillsammans med vinet för att dra ut så mycket färg och smakaromer som möjligt från skalen.

The founder together with his sisters managed to start a successful business with the production of Monastrell wines that has reached us to this day, getting to establish one of the first wineries in the region that made quality wines and then export to other regions and countries

 

Doft

Doften har en uttalad fruktintensiv doft med inslag av mogna hallon, bigarråer, björnbär, plommon, torkade tranbär samt toner av blommor, lakrits och tobak.

Smak

Las Hermanas är ett härligt ungfruktigt och smakrikt vin med typiska drag från druvan monastrell. Vinets fruktigt lindar in de mogna tanninerna på ett sätt som gör att vinet upplevs som mjukt i munnen. Frukttonerna i doften återkommer även i smaken. Vinet har ett fräscht och fruktigt avslut som hänger kvar ett bra tag i munnen.

Lagring

Bäst 2020-2025 om du lagrar vinet i en stabil miljö, gärna kring 17 grader.

Mat

Las Hermanas Organic & Vegan är ett användbart vin. Det är medelfylligt och passar därför till många maträtter, dock inte de mycket lätta eller mycket kraftiga rätterna. Vi rekommenderar spareribs, älgfärsbiffar med ugnsrostade grönsaker, grillad kyckling eller medelfylliga oster som till exempel den spanska osten manchego.

Tips

Vi rekommenderar att du serverar vinet mellan 14 och 16 grader.

 

Dela med dina vänner