Så här beställer du vin

2019 Rossojbleo (nr 73072) – Gulfi

Ekologiskt

159,00 kr

Rossojbleo är gjort på den sicilianskan druvan nero d’Avola och har en inbjudande fruktighet med inslag av solmogna bär. De mjuka tanninerna är i bra balans med frukten, och gör att vinet gärna kan njutas både med och utan mat.

Beställ här

Gulfi grundades 1996 på sydöstra Sicilien, med vingårdar tillhörande underregionerna Noto, Etna och Cerasuolo di Vittoria. Vingårdarna omfattar cirka 70 hektar och är odlade med klassiska sicilianska druvsorter som nero d’Avola, frappato, nerello mascalese, nerello cappuccio och carricante. Egendomen har framför allt lyckats bevara Siciliens mångtusenåriga vintradition och deras hårda arbete i vingården och beskärning av vinrankor har till exempel gjort att ingen konstbevattning behövs. Gulfi har alltid jobbat efter ekologiska principer och sedan 2007 är hela deras produktion ekologiskt certifierade. Resultatet är ovanligt koncentrerade druvor och en minimal påverkan på landskapet. För att bevara vinets naturliga karaktär filtrerar de inte heller sina viner.

Rossojbleo är gjort på den klassiska sicilianskan druvan nero d’Avola från vingårdar i Chiaramonte Gulfi (Ragusa) på hög höjd. Druvorna skördades för hand i slutet på september och vinifierades i i ståltank. Vinet lagades sedan i ståltank i åtta månader. Det här är Gulfis utmärkta och mycket prisvärda instegsvin.

Doft

Fruktig doft med toner av solmogna mörka och röda bär, färska örter, russin, mullbär och lite lakrits.

Smak

Smaken har en inbjudande fruktighet med inslag av solmogna bär. Vinet har en medelfyllig kropp och de mjuka tanninerna är i bra balans med frukten.

Lagring

Vinet är gjort för att konsumeras ungt och är bäst 2019-2021.

Mat

Passar till krämig pasta eller risotto, grillad eller stekt kyckling med klyftpotatis toppad med riven parmesan eller grillade grönsaker om du tar på rikligt med god olivolja, örter och salt när du grillar.

Tips

Servera vinet mellan 16-17 grader.

Dela med dina vänner