Så här beställer du vin

2018 Cape Blend (nr 2849) – Simonsig

79,00 kr

Simonsig Cape Blend måste vara ett av Systembolagets mest prisvärda viner på den röda sidan!

Vinet finns i flera Systembolagsbutiker, klicka här!

Beställ här

Sydafrikanska vinmakarfamiljen Malans historia började redan år 1688 då Jaques Malan kom till Cap Wineland från Frankrike. År 1952 köpte Frans Malan Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och bidrog på många sätt till de viktiga innovationer inom vinmakningen och vinnäringen i regionen.

2013 var den första årgången av Cape blend, men rankorna har producerat druvor till Simonsigs andra viner i många år. Cabernet sauvignondruvorna kommer från världens enda (vad man vet) vingård planterad som en labyrint. Därifrån kommer även deras dyrare vin, Labyrinth. Druvorna plockas för hand och vinifieras separat. Vinet lagras till största delen på franska ekfat och en mindre del amerikanska. En del av vinet lagras även på ståltank för att behålla och lyfta fram den fina frukten. Cape blend ingår i en certifiering som främjar hållbar utveckling inom vinnäringen i Sydafrika.

Dina Viner om Simonsig Cape blend: “Ett superfynd!”

Doft

2018 Cape Blend har en härlig intensiv doft av svarta vinbär, björnbär, blåbär, sötlakrits, enbär, peppar och ekfat.

Smak

Det här är ett smakrikt och medelfylligt vin med bärtoner och frukt i förgrunden, kryddiga toner och inslag av lakrits och färska örter. Tillgänglig struktur där tanninerna är mjukt inlindade.

Lagring

2019-2022.

Mat

Passar till lamm, rostat ankbröst, smakrika rätter av fläskkött och sommarens grillade kött.

Dela med dina vänner