Så här beställer du vin

2019 Châteauneuf du Pape Cuvée Réservée (nr 93194) – André Brunel

289,00 kr

2019 Châteauneuf du Pape Cuvée Réservée är ett helt nytt vin på svenska marknaden – en imponerande Châteauneuf-du-Pape från skickliga Domaine André Brunel.

Släpps i december 2020

Av ett gammalt dokument får man veta att André Brunel köpte mark i byn Châteauneuf av biskopen i Avignon år 1735. Brunel planterade vinstockar och sålde vin i fat bland annat till Bourgogne. Många generationer senare, har familjen Brunel utökat vingården och äger i dag totalt 50 hektar, varav 18 hektar i Châteauneuf-du-Pape. I dag består vingårdarna mestadels av Grenache, men här finns också Mourvèdre, Syrah och en mindre del Cinsault. Vinrankorna är i snitt över 60 år gamla och de använder inga kemikalier eller gödningsmedel i odlingen. Vingårdens namn Les Cailloux har sitt ursprung från ”cailloux roulés” eller ”galet roulés” som är det franska namnet på de stora, runda stenarna som är så karakteristiska för distriktet.

2019 Châteauneuf du Pape Cuvée Réservée är ett imponerande vin, gjort på inköpta druvor. Vinet har grenachedominas med 15% syrah som lagrats på fat. Vinet buteljeras ofiltrerad.

Doft

2019 Châteauneuf du Pape Cuvée Réservée  har en stor nyansrikedom och uttrycksfullhet med komplexa toner av röda körsbär, björnbär, nymald svartpeppar,  franska örter, lakrits, och nyanserade fatkryddor.

Smak

Vinet bärs upp av en tydlig men mycket finkornig tanninstruktur och balanseras av syrans friskhet.

Lagring

Bäst 2020-2030

Mat

Det här är ett elegant vin med mycket smak, så välj maträtter med nyanserade smaker. Vi föredrar lamm, rådjur, hjort och oxfilé, antingen grillat, stekt eller i köttgrytor.

Tips

Lufta gärna en stund i glaset innan servering. Serveras vid ca 18 grader.

Dela med dina vänner