Så här beställer du vin

2019 Simonsig Cape Blend (nr 2849) – Simonsig Estate

89,00 kr

Ny årgång och ny flaskdesign av 2019 Simonsig Cape Blend – en av våra riktigt stora kundklubbsfavoriter.

Dina Viner om Simonsig Cape blend: “Ett superfynd!”

Allt om Vin (13/2020): “Fynd!”

Vinet finns i flera Systembolagsbutiker, klicka här!

Beställ här

Sydafrikanska vinmakarfamiljen Malans historia började redan år 1688 då Jaques Malan kom till Cap Wineland från Frankrike. År 1952 köpte Frans Malan Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och bidrog på många sätt till de viktiga innovationer inom vinmakningen och vinnäringen i regionen. Simonsig Estate har en mycket bred portfölj och producerar de mesta viner Stellenbosch har att erbjuda. Man har dryga 200 hektar odlad mark där Cabernet Sauvignon, Shiraz, Sauvignon Blanc och Chardonnay står för den största delen. Många av vingårdarna ligger inte långt ifrån False Bay och svalkas av de kyliga vindarna som blåser in från Atlanten. Man producerar mousserande viner, vita viner på bland annat Chardonnay, Chenin Blanc, Riesling, Gewurztraminer, röda på Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinotage samt söta vita viner i Sauternes-stil. Simonsig har vin för alla smaker!

2013 var den första årgången av Simonsig Cape Blend, men rankorna har producerat druvor till Simonsigs andra viner i många år. Cabernet sauvignondruvorna kommer från världens enda (vad man vet) vingård planterad som en labyrint. Därifrån kommer även deras dyrare vin, Labyrinth. Druvorna plockas för hand och vinifieras separat. Vinet lagras till största delen på franska ekfat och en mindre del amerikanska. En del av vinet lagras även på ståltank för att behålla och lyfta fram den fina frukten. Cape blend ingår i en certifiering som främjar hållbar utveckling inom vinnäringen i Sydafrika. Ett husvin i ordets rätta bemärkelse!

Dina Viner om Simonsig Cape blend: “Ett superfynd!”

Allt om Vin (13/2020): “Fynd!”

Doft

2019 Simonsig Cape Blend har en härlig intensiv doft av svarta vinbär, björnbär, blåbär, sötlakrits, enbär, peppar och ekfat.

Smak

Det här är ett smakrikt och medelfylligt vin med bärtoner och frukt i förgrunden, kryddiga toner och inslag av lakrits och färska örter. Tillgänglig struktur där tanninerna är mjukt inlindade.

Lagring

2020-2023.

Mat

Passar till lamm, rostat ankbröst, smakrika rätter av fläskkött och sommarens grillade kött.

Dela med dina vänner