Så här beställer du vin

Château Lilian Ladouys (nr 95988)

299,00 kr

Château Lilian Ladouys ligger i St Estèphe i norra Médoc. Vinet är domänens förstavin och visar upp en klassisk stil med mogna plommon och korinter i kombination med härliga tanniner.

 

Beställ här

Château Lilian Ladouys ligger i St Estèphe i norra Médoc. Slottets historia sträcker sig tillbaka till 1564 då det ägdes av Jacques de Becoyra. Slottet omnämndes då som “La Doys”. 1850 klassificerades slottet som Cru Bourgeois Supérieur. Sedan 2008 ägs egendomen av Jacky och Francoise Lorenzetti, som även är delägare i Château d’Issan i Margaux. Vingårdarna sköts av Ludovic Wallet och vinmakare är Eric Boissenot och Frédéric Godart.

Årgång 2015 blev ett fantastiskt år i Bordeaux som har producerat viner med både stor frukt och bra struktur, fin balans mellan tanniner och syra. Château Lilian Ladouys är domänens förstavin är gjort på 62 % merlot, 33 % cabernet sauvignon, 3 % petit verdot och 2 % cabernet franc. Druvorna skördas för hand. Vinet lagras i 15 månader på ekfat varav 30 % var nya.

Doft

Ung, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, mörka plommon, choklad, ceder, viol och rostat kaffe.

Smak

Fyllig smak av svarta vinbär, plommon och korinter och rostat kaffe. Tydliga tanniner väl inlindade i frukt, fin syra ger bra fräschör. Lång, tät och angenäm eftersmak.

Lagring

Bäst 2019-2030

Mat

Njut till lamm eller nötkött men även bra partner till vilt, gärna av fågelslag, med inslag av örter och gräddsås. Passar även till smakrika grytor och stekar.

Tips

Lufta gärna en timme i karaff innan servering. Servera vid 16-18 grader.

Dela med dina vänner