Så här beställer du vin

2016 Corte del Lupo Rosso (nr 75395) – Ca’del Bosco

299,00 kr

SLUTSÅLD

2016 Corte del Lupo Rosso är ett stramt vin med klassisk framtoning, fin tanninstruktur och toner av mogna plommon, björnbär, lingon samt torkade örter, enbär och ceder.

 

Ca ‘del Bosco ville med Corte del Lupo Rosso återupptäcka och återupprätta de röda druvor som traditionellt funnits sedan  röda druvblandningen som funnits länge i området men som tidigare inte varit tillåten i något appellationsbetecknat vin. När så appellationen DOC Terre di Franciacorta inrättades, 2008 omdöpt till DOC Curtefranca, började man kommersiellt producera också röda och vita stilla viner.

Druvorna kommer från äldre vinstockar vilket bidrar till vinets komplexitet och kvalitet.

Druvorna skördas för hand från åtta olika vingårdar och sorteras manuellt. I vinmakningen använder man gravitationsmetoden, en metod som utnyttjar naturlig gravitation i vinkällaren och är mycket skonsam mot vinet. Man slipper därmed använda pumpmetoder i vineriet vilket kan utsätta druvorna för onödiga påfrestningar och ge upphov till skarpa och oönskade smakämnen från druvorna skal. Detta hjälper också  till att bevara de rena fruktnyanserna i druvornas karaktär. Vinet lagras på en blandning av ståltank och ekfat under 21 månader, och lagras sedan ytterligare i flaska i minst tre månader för att stabiliseras. Vid buteljering tillsätts inga sulfiter. Varje flaska är märkt med en unik kod för att säkerställa spårbarhet. 2016 Corte del Lupo Rosso buteljerades juni 2018.

2016 Corte del Lupo Rosso är ett stramt vin med klassisk framtoning, fin tanninstruktur och toner av mogna plommon, björnbär, lingon samt torkade örter, enbär och ceder.

 

Doft

Mogna plommon, björnbär, lingon samt torkade örter, enbär och ceder. En mineralisk jordighet samsas med stråk av blyerts.

Smak

Lingon, blåbär och ceder, enbär samt en lätt vaniljkryddighet från faten. Vinet har en lång eftersmak av syrlig röd frukt och mineral.

Lagring

Bäst 2019- 2025

Passar till

Klassiska rätter av grillat eller stekt kött, gärna med feta tillbehö såsom potatisgratäng eller en gräddig sås. Viltstek med skogens tillbehör.

 

Dela med dina vänner