Så här beställer du vin

NV Le Petit Tracteur de Brunel (nr 77155) – André Brunel

99,00 kr

Tillfälligt slut

NV Le Petit Tracteur är ett spännande projekt från familjen Brunel där de valt ut druvor från vingårdar i Rhône och Provenve (därav appellationen Vin de France). Resultatet är ett smakrikt och mångsidigt vin som kan matchas med en stor mängd maträtter.

Beställs i kartong om 6 flaskor

Av ett gammalt dokument får man veta att André Brunel köpte mark i byn Châteauneuf av biskopen i Avignon år 1735. Brunel planterade vinstockar och sålde vin i fat bland annat till Bourgogne. Många generationer senare, har familjen Brunel utökat vingården och äger i dag totalt 50 hektar, varav 18 hektar i Châteauneuf-du-Pape. I dag består vingårdarna mestadels av grenache, men här finns också mourvèdre, syrah och en mindre del cinsault. Vinrankorna är i snitt över 60 år gamla och de använder inga kemikalier eller gödningsmedel i odlingen. Vingårdens namn Les Cailloux har sitt ursprung från ”cailloux roulés” eller ”galet roulés” som är det franska namnet på de stora, runda stenarna som är så karakteristiska för distriktet.

NV Le Petit Tracteur är ett spännande projekt från familjen Brunel där de valt ut druvor från vingårdar i Rhône och Provence (därav appellationen Vin de France). De inköpta druvorna består av en blend på grenache, syrah och merlot som plockats vid optimal mognad, pressas försiktigt och därefter lagras på ståltank i 12 månader – allt för att frambringa druvornas fruktiga karaktär. Denna vinmakning gör Le Petit Tracteur till ett mycket allsidigt vin som passar till såväl pasta, bolognese, kryddiga korvar, stekt fisk och kyckling.

Den lilla traktorn på etiketten finns på riktigt och används dagligen i arbetet på familjens Brunels ägor.

Doft

Ung fruktig och doft med toner av röda frukter som körsbär, hallon, vildhallon, plommon samt inslag av lakrits och örter som mynta och timjan.

Smak

Smaken är fruktigt och smakrik vin med en frisk syra och mjuka tanniner. Vinets finkorniga och mjuka tanniner, bidrar till vinets fina struktur och bra balans med frukten och syran i vinet. Vinet är medelfylligt och det har ett fräscht och fruktigt, och torrt avslut.

Lagring

Bäst 2020-2023

Tips

Lufta gärna en stund i glaset innan servering. Serveras vid ca 18 grader.

Dela med dina vänner