Så här beställer du vin

Rioja Special (nr 73667) – Bodegas Altanza

996,00 kr

Rioja Special innehåller 6 flaskor med 4 olika viner från Bodegas Altanza, en chans att djupdyka, prova och jämföra viner i olika appellationsnivåer från en producent!

Få vinregioner har en större kontrast mellan det moderna och det traditionella än Rioja i norra Spanien. Den moderna stilen bjuder på mörka viner med mycket frukt, hög syra och lagras oftare på franska ekfat medan de traditionella vinerna snararear en smak av röd, mogen röd frukt och den klassiska vaniljtonen från amerikanska och äldre fat. Båda stilarna har sin charm och vi som älskar Rioja vill gärna ha båda sidorna. Därför är vi på Tryffelsvinet extra glada att kunna presentera Bodegas Altanza, som själva definierar sin stil som just en kombination av stolt tradition och modern teknik. De använder till exempel franska fat men har lite försiktigare extrahering. Vineriet grundades 1998 och har ett modernt vineri som ligger i Rioja Alta. Rioja Alta i den västra delen av Rioja är med sina koncentrerade viner regionens viktigaste distrikt – både sett till kvantitet och kvalitet. Bodegas Altanza arbetar framför allt med att ta fram olika uttryck av tempranillo som är den klassiska druvan i Rioja, men de odlar även en stor del sauvignon blanc.

Vi erbjuder nu en blandlåda som vi har komponerat för att du enkelt ska kunna upptäcka Bodegas Altanzas hyllade och prisbelönta stil och tempranillodruvans mångsidighet. Det är även ett perfekt tillfälle att djupdyka, prova och jämföra vinerna i olika appellationsnivåer från en producent. Vinerna levereras i en vacker trälåda.

Lådan innehåller:

2 flaskor Hacienda Valvares 2014

Vinet är lagrat i 12 månader på franska ekfat och är gjort i en lätt och mjuk, men ändå smakrik, stil med härlig fruktig karaktär. Doften och smaken bjuder på toner av röda bär, lakrits, torkade örter och lite mullbär. Perfekt att servera till charkbricka, lättare fläskrätter, smakrika ostar och stekt fisk. Servera gärna vinet lite svalare. Bäst: 2019-2020.

2 flaska Lealtanza Crianza 2015

Lealtanza Crianza är perfekt för riojaälskaren som föredrar unga, moderna och personliga viner. Vinet är lagrat i 12 månader på franska ekfat varav 15 procent var nya och resten använda två eller tre gånger. Det har fräscha och inbjudande toner av röda och mörka bär, söta kryddor, lätt fatkaraktär, nötter och choklad. Smaken är frisk med fina tanniner som gör vinet mycket lättmatchat till olika typer av mat; lättare kötträtter, kraftigare rätter på fågel och grytor. Servera gärna vinet lite svalare. Bäst: 2019-2021.

1 flaska Lealtanza Reserva 2012

Lealtanza Reserva 2012 är verkligen definitionen av Bodegas Altanza: aromatisk kraft, fantastisk balans och läckert inlindade tanniner. Det är en klassisk Rioja från den nya generationen som har fått otroliga 97 poäng av Decanter. Vinet är lagrat 18 månader i små franska ekfat och tre månader i stora ekfat. Resultatet är ett komplext och fylligt vin med toner av hallon, jordgubbar, lakrits, läder, choklad, torkade örter, söta kryddor och tobak. Servera till vällagade rätter på lamm, nöt och vilt. Bäst: 2019-2022.

1 flaska Lealtanza Gran Reserva 2010

Lealtanza Gran Reserva 2010 är gjort på druvor från Bodegas Altanzas vingårdar i Fuenmayor i Rioja Alta. Det här är ett inbjudande och smakrikt vin gjort i lite modernare stil från den bästa årgången i regionen på nästan 20 år. Vinet är lagrat 24 månader i små franska ekfat och tre månader i stora ekfat. Resultatet är ett nyanserat vin med toner av röd frukt, kakao, läder, höstlöv, tobak, torkade örter, vanilj och rostat bröd. Den långa lagringen har gett mjukt inlindade tanniner och en lång, skön eftersmak. Perfekt till fågel i ugn, lamm, charkuterier och vällagrade ostar. Bäst: 2019-2022.

Dela med dina vänner