Så här beställer du vin

Utvalda Favoriter Bordeaux (nr 7825609)

924,00 kr

SLUTSÅLD

Utvalda Favoriter Bordeaux innehåller sex flaskor, tre olika viner som visar att Bordeaux är bättre än någonsin. Levereras i klassisk trälåda.

Tryffelsvinet har satt samman en låda med viner från från klassisk vinmark; Bordeaux. Lådan är en utmärkt introduktion till några av de olika stilar som denna både till anseende och yta stora region erbjuder. För dig som redan är bordeaux-frälst ger lådan ett bra tillskott av viner till vinsamlingen, antingen att dricka nu eller spara några år i källaren. Utvalda Favoriter Bordeaux innehåller tre olika viner från tre olika regioner och du får två flaskor av vardera, totalt sex flaskor. Vinerna är från de två  fantastiska årgångarna 2015 och 2016 som erbjuder kvalitet i klassisk stil. Samtliga är fina uttryck för sitt ursprung och befinner sig i en perfekt fas för att konsumeras nu, men kan även läggas undan i källaren några år. Både 2015 och 2016  karaktäriseras av koncentrerat fruktiga och kraftfulla viner, med både syra och struktur som också möjliggör lagring. Vinerna levereras i en klassisk trälåda.

Vinerna som vi valt ut är:

2 flaskor 2015 Chateau Lalande D’Auvion, Cru Bourgeois, Mèdoc – ett vin från den strålande årgången 2015 och från cru bourgeois-klassificerade slottet Château Lalande D’Auvion. Druvblandningen är dominerad av cabernet sauvignon och vinet uppvisar doft- och smaktoner typiska för viner från Medoc-halvön. Svartvinbärs- och plommonfrukt, ceder och rostat kaffe samt begynnande utvecklingstoner i kombination med en fin tanninstruktur och läcker syra. Ett vin perfekt till ugnsstekt kött, grytor med vilda smaker, eller en bit hårdost. Drick nu och fram till 2025.

2 flaskor 2016 Chateau Chapelle Labory, Fronsac – från högra stranden och Fronsac kommer detta vin. Om du tillhör de som älskar viner från St Emillion och Pomerol, men vill ha mycket vin för lite mindre pengar, då är Fronsac en utmärkt appellation att botanisera i. Områdets inslag av kalksten och högre läge ger generellt sett viner som håller en hög och jämn kvalitet. Druvblandningen utgörs av mestadels merlot, 90%, resterande 10% består av cabernet franc och malbec. 2016 års årgång av Chateau Chapelle Labory visar upp en tät fruktighet av ljusa och mörka bär, viol, lakrits, rostade kaffebönor, örter och mineral. En matvänlig syra och närvarande men mjuka tanniner ger vinet dess perfekta inramning. Drick till vildfågel, kalvkött eller fläskkarré med katrinplommon och klyftpotatis. Drick nu och fram till 2025.

2 flaskor 2015 Chateau Miqueu, Cru Bourgeois, Haut Mèdoc – slottet är beläget i norra delen av Médoc, nära gränsen till Pauillac. Ägarfamiljen har gjort vin i fem generationer och stilen är modern och expressiv. Slottet är cru bourgeois-klassificerat. Druvblandningen består av 60% cabernet sauvignon, 35 % merlot och 5 % petit verdot. Också i denna flaska finns bevis för att Bordeaux av årgång 2015 är makalös. Här lyser mörkröd, mogen frukt i kapp med elegant integrerade mogna tanniner, en matvänlig ton av choklad och rostat kaffe ackompanjerat av en örtighet, lakrits och mineral. Servera gärna vinet till grillat eller stekt kött, ugnsrostade eller grillade grönsaker, potatisgratäng och gärna en smakrik sås för en maximal upplevelse. Drick nu och fram till 2024.

 

 

 

 

Dela med dina vänner