Så här beställer du vin

2015 Beblenheim Riesling (nr 72934) – Trapet Père & Fils

Ekologiskt

189,00 kr

SLUTSÅLD

Beblenheim Riesling är ett biodynamiskt vin med elegant frukt, fina mineraltoner och härlig energi. Passar utmärkt till fisk, sushi, asiatiskt och fågel.

Säljs i kolli om 3 flaskor.

Domaine Trapet, som vi känner honom, är en av de klassiska producenterna i Gevrey Chambertin och räknas idag till en av de absolut främsta producenterna i området. De har också sedan några år tillbaka en fot i Alsace med sex hektar i Beblenheim och Riquewihr, hjärtat av Alsace med bl.a. Grand Cru-områden som; Sonnenglanz, Schlossberg och Schoenenbourg. Här odlas endast de för Alsace typiska druvorna där riesling är i majoritet. Druvorna skördas endast för hand och skördeuttagen hålls låga för att bevara kvaliteten på absoluta topp. Det är så  Jean-Louis Trapet arbetar, noggrant och kompromisslöst för att få fram druvor av högsta kvalitet. Han är en av de stora förespråkarna av biodynamisk odling och praktiserar även detta i Alsace.

2015 Beblenheim Riesling är ett vin från en mycket bra årgång som gav tidig mognad men elegant frukt och fin syra. Vinet visar på just detta och som alla viner från Domaine Trapet har 2015 Beblenheim Riesling eleganta mineraltoner, energi och balans. Vinet passar perfekt till grillad fisk, sushi, asiatiska rätter, all fågel etc. Det är också njutbar på egen hand. Vinet är biodynamiskt certifierat.

Doft

Något utvecklad doft med toner av mogen apelsin, mandarin, honung, petroleum och våt sten.

Smak

Härligt frisk smak av gula plommon, mogen citrusfrukt, kanderade apelsinskal, örter och honung. Frisk syra och ett uns av restsötma ger bra balans i vinet.

Lagring

Bäst 2020-2025

Mat

Passar utmärkt till hummer, räkor, anklever, asiatisk mat eller smakrika ostar.

Dela med dina vänner