Så här beställer du vin

2016 Chablis AOC (nr 82517) – Pinson

199,00 kr

SLUTSÅLD

Chablis AOC från Domaine Pinson har en klassiskt frisk och fruktig smak med drag åt citrus. Fin mineralitet i den balanserade och eleganta eftersmaken.

Bröderna Laurent och Christophe Pinson är lite av doldisar i Chablis. Deras viner är däremot kända bland världens konnässörer. Trots den lilla och exklusiva produktionen har bröderna vunnit både pris och framgång på de lokala tävlingarna i Chablis. Det kan nämnas att det är svårare att vinna första pris lokalt i Chablis än på de stora internationella tävlingarna.

Vinerna från Pinson präglas av hög koncentration, mineralitet, fräsch frukt och denna precisa ursprungstypiska karaktären som bara ett fåtal producenter kan uppnå.  Årgång 2016 var en svår årgång för vinbönderna, och många förlorade upp till 50 procent av normal skörd. Men kvaliteten på de druvorna som plockades av utmärkt, och vinerna har visat sig bli klassiska och ursprungstypiska.

 

Doft

Frisk ren, ung doft med toner av gul frukt, mogen citrus och mineraler.

Smak

En mycket ren och frisk smak med goda, saftiga toner av gul frukt och kryddor. Mineraliteten kommer fram från mitten och på slutet. Vinet är volymiöst och har ett bra djup.

Lagring

Redo att njuta av redan i dag, men vi rekommenderar några år i källaren så att de typiska chablis-egenskaperna får utvecklas. Bäst 2018-2023.

Mat

Vi rekommenderar skaldjur och vit fisk till vinet. Passar även mycket bra tillsammans med kycklingbröst med milda tillbehör och friska sallader.

Tips

Avnjutes i en temperatur på 10-12 grader. Häll upp kylskåpskallt och låt vinet stå i glaset 5-10 minuter och öppna upp.

Dela med dina vänner