Så här beställer du vin

2016 Rêve Offida Pecorino (nr 76029) – Velenosi

172,00 kr

Slutsåld.

Rêve Offida Pecorino är ett mästerverk med elegant fyllig och koncentrerad smak, fin fruktighet och toner av vita blommor, äpple, persika, citrus och nötter.

I Marche 25 km från Adriatiska havet på en höjd av ca 200 m ö h ligger Ascoli Piceno där Velenosi har sin bas. De förfogar över 105 hektar fördelade på fyra vingårdar. Velenosi andas hängivenhet, ambition, innovation, genuinitet och entusiasm. Det styrs av en av de mest berömda kvinnorna i den italienska vinbranschen, Angela Velenosi. Det passionerade och målmedvetna arbetet startade 1984 av det unga entreprenörparet Angela och Ercole Velenosi. Deras förmåga att lära sig snabbt och kontinuerligt förbättra sin vinmakning har lett till stora framgångar! Flera av vinerna har fått fantastiska utmärkelser internationellt såväl som i Italien. 2011 uppgraderades DOC Offida till den högsta kvalitets-nivån i Italien – DOCG – något som också märks på vinet.

Pecorino, som även är namnet på en känd italiensk ost, är en vitvinsdruva med sitt ursprung i just Marche. Pecorino-druvan trivs bäst på hög höjd och lite svalare klimat, och dessa druvor kommer från vingårdar i Ascoli Piceno och Offida. Det ger den dess rena, fräscha och distinkta karaktär som vi tycker så mycket om. I den här högre kvalitetsnivån ger den ett mer koncentrerat vin med mer elegans och längre eftersmak.

Druvorna till Rêve di Villa Angela kommer från DOCG-vingårdar i Ascoli Piceno och Castel di Lama och plockas under dygnets svala timmar. Jäsningen startas på ståltank. Vid 2% alkoholhalt dras hälften av vinet om till nya franska barriquer i 6 mån, sedan tillbaka till ståltank där det vilar på sin jästfällning i 9 månader innan blend. För att behålla så mycket smak som möjligt väljer de att inte filtrera detta vin.

Doft

Stor, fräsch, aromatisk doft med blommiga toner av nässlor, äpple, persika, citrus, nötter och hint av fat och vanilj.

Smak

Torrt, friskt och sötfruktigt med utmärkande aromatiska toner av vita blommor, vit persika och vanilj, samt en hint av fat. Lång fruktig och blommig eftersmak.

Lagring

Bäst 2018-2021.

Mat

Gott till en skaldjurspasta, grönsaksrätter, vitt kött med krämiga såser och lagrade hårdostar.

Dela med dina vänner