Så här beställer du vin

2016 The Paring Chardonnay (nr 79187)

339,00 kr

 

The Paring Chardonnay från Santa Barbara County har en inbjudande och gulfruktig doft med toner av bakad citrus, melon, gula äpplen, söta kryddor, nötter och smör.

Beställ här

Vi är mycket glada över att kunna presentera riktigt spännande viner från USA och Kalifornien. Bakom vingårdarna Jonata och The Hilt står Stan Kroenke, som också äger berömda Screaming Eagle. The Hilt ligger i Santa Rita Valley och Jonata i Santa Ynez Valley (Santa Barbara County) nära havet. Vingårdarna ligger i tuff och otillgänglig terräng, vilket gör arbetet till en rejäl utmaning men givetvis också bidrar till noggrant och genuint arbete som resulterar i hög kvalitet och stor personlighet.  Bakom vinerna står den ansedda vinmakaren Matt Dees.

The Paring Chardonnay görs på chardonnaydruvor från Jonata och The Hilts vingårdar, där man har ansett att druvorna inte ska användas till toppvinerna, exempelvis på grund av för unga rankor. De låga skördeuttagen och de svala dagarna har gett ett vin som både har generös, flörtig fruktighet och en stålig, frisk fräschör. En tredjedel av vinet är lagrat på neutrala franska fat, en tredjedel på nya franska fat och en tredjedel på ståltank. Totalt 684 lådor producerade årgång 2016.

Doft

Inbjudande och gulfruktig doft med toner av solmogen citrus, gula äpplen, melon, söta kryddor och nötter.

Smak

Generös och fruktig smak av gröna och gula äpplen, melon och citrus. En fyllig struktur och frisk syra ger vinet en fin balans.

Lagring

Bäst 2020-2022

Mat

Grillad och stekt fisk, fågel eller rätter på ljusare kött.

Tips

Serveras vid 10-12 grader. Häll gärna upp det kylskåpskallt och låt det sedan stå och lufta i glaset en stund så kommer vinets aromer fram ännu mer och vinet hinner få rätt temperatur.

Dela med dina vänner