Så här beställer du vin

2017 Bourgogne Chardonnay (nr 71339) – Louis Latour

149,00 kr

Tillfälligt slut.

Bourgogne Chardonnay är ett fräsch och torrt vin med inslag av mogen gul frukt, honungsmelon och citrus och med uppfriskande grapefrukttoner i avslutet.

Maison Louis Latour grundades redan 1797 och är nu inne på elfte generationen vinmakare. Louis Latour är idag ett handelshus men även odlare av högkvalitativa viner i hela Bourgogne. Man har sin bas i Aloxe-Corton och är största ägare av Grand Cru-mark i regionen med hela 28,63 hektar. Vingårdarna sträcker sig från Chambertin i norr till Chevalier-Montrachet i söder.

Vi tycker att Louis Latour levererar jämn och hög kvalitet till mycket sympatiska priser. Deras Bourgogne Chardonnay är en lysande introduktion både till regionen Bourgogne samt huset Louis Latour. Vinet har jäst i temperaturreglerade ståltankar och malolaktisk jäsning har tillåtits för att ombilda syran till en fräsch och behaglig sådan. Därefter har de lagrat vinet i 8-10 månader på ståltankar som låter den friska fräscha frukten dominera. En perfekt introduktion till Bourgogne!

Doft

Fin fruktig doft med inslag av tropisk frukt som mango, gul kiwi, mogen citron och gula äpplen.

Smak

Smaken är fräsch och torr med inslag av mogen gul frukt, honungsmelon och citrus och med uppfriskande grapefrukttoner i avslutet.

Lagring

Bäst 2019-2021.

Mat

Passar bra till lättare rätter med vit fisk, skaldjur, friska sallader och kycklingsrätter. Milda ostar, som till exempel brie, blir också en bra kombination.

Tips

Servera vid 8-10 grader.

Dela med dina vänner