Så här beställer du vin

2017 Grand Ardèche Chardonnay (nr 76750) – Louis Latour

139,00 kr

Säljs i kolli 6 om flaskor.

Grand Ardèche Chardonnay 2017 är från Ardéche, som hör till norra Rhônedalen. Vinet har generös smak med gulfruktiga toner, en fin fräsch syra och eleganta lätt rostade fattoner.

Beställ här

Maison Louis Latour är ett handelshus som grundades redan år 1797 och är nu inne på sjunde generationen. Idag har de långtidskontrakt hos odlare i de bästa vingårdarna i hela Côte d’Or. Man har även en stor areal egna vingårdar och är, med sin bas i Aloxe-Corton, den största ägare av Grand Cru-mark i regionen med hela 28,63 hektar. Vingårdarna sträcker sig från Chambertin i norr till Chevalier-Montrachet i söder.

Förutom toppvinerna från 33 hektar i Aloxe-Corton tillverkar Maison Louis Latour årligen 130 olika viner. På 1980-talet letade de efter ett område med liknande förutsättningar som i Cote d’Or och fastnade för Ardèche, en appellation som hör till norra Rhônedalen. Här är fantastiska förutsättningar för att tillverka framförallt chardonnayviner av hög kvalitet, dessutom till rimliga priser.

 

Doft

Gulfruktig doft med fatkaraktär och toner av äpplen, plommon, smör och nötter.

Smak

Vinet har en generös och öppen smak med toner av gula och gröna äpplen, gula plommon, färskt smör samt en elegant fatkaraktär.

Lagring

Bäst 2019-2021.

Mat

Passar utmärkt till grillad eller stekt kyckling, grillad fisk eller ljust kött, eller på egen hand till kex och en krämig ej för stark ost.

 

Dela med dina vänner