Så här beställer du vin

2017 The Grapesmith Die Kluisenaar (nr 78397) – Simonsig Estate

199,00 kr

Säljs i kolli om 3 flaskor

2017 The Grapesmith Die Kluisenaar ingår i The Grapesmith-serien som är Johan Malans eget specialprojekt. Endast 4 fat släpps årligen av denna spännande cuvée bestående av en mix av rhônedruvorna marsanne och rousanne.

Beställ här

”Simonsig” är afrikaans för ”simons utsikt” och som namnet antyder ligger ägorna vid foten av Simonsberg. Namnet Simonsig är dock kanske främst förknippat med pionjärskap inom Sydafrikansk vinmakning. Familjen Malan kom till Sydafrika år 1688 då Jaques Malan klev av skeppet vid kapudden, men det skulle dröja fram till 1952 innan Frans Malan köpte Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och bidrog på många sätt till viktiga innovationer inom vinmakningen och vinnäringen i regionen som kom att sätta Sydafrika på vinkartan. Frans Malan grundade redan 1978 en förskola och en fotbollsplan till vingårdsarbetarnas barn för att barnen skulle kunna växa upp i trygghet. Han var också en av grundarna till Stellenbosch Wine Route som besöks av hundratusentals turister årligen. Idag drivs gården av Frans söner; Francois och Johan och deras barnbarn Francois-Jaques, Christelle och Michael

Die Kluisenaar ingår i The Grapesmith-serien som är Johan Malans eget specialprojekt. Endast 4 fat släpps årligen av denna spännande cuvée bestående av en mix av rhônedruvorna marsanne och roussanne. Roussanne-druvorna skördades tidigt under 2017 (28 februari) från en liten sval vingård på hög höjd i perfekt sydvästlig exponering vid Simonsbergs fot. Druvorna jästes i hela klasar och pressades varsamt för att enbart utvinna den finaste juicen. Jäsningen startade naturligt i 225-liters franska ekfat (7-12 år gamla), där också den efterföljande fatlagringen ägde rum under 12 månader tillsammans med sin jästfällning, utan malolaktisk jäsning. Marsanne-druvorna skördades den 1:e februari från en sval, liten vingård som överblickar False Bay. Även dessa druvor vinifierades på samma sätt som roussanne. Målbilden var att skapa ett lika lagringsdugligt vin som de vita vinerna från Rhônedalen – fokus ligger på vinets tyngd och textur snarare än primäraromer och är därför ett ypperligt matvin. Ordet “Die Kluisenaar” kan översättas ungefär till “eremit”.

Doft

På doften finns en stor parfymerad aromatik med toner av citron, bakade äpplen, stenmineralitet och nötter.

Smak

2017 The Grapesmith Die Kluisenaar är komplex med en frisk syra som balanserar upp vinets rondör. Eftersmaken och lång och kryddig. Ett djupt intensivt vin och en stor upplevelse!

Lagring

2020-2027

Mat

Passar till kraftfulla rätter med fisk eller fågel

Dela med dina vänner