Så här beställer du vin

2018 Pouilly-Fumé La Moynerie (nr 72958) – Domaine Michel Redde

Ekologiskt

179,00 kr

Pouilly-Fumé La Moynerie är ett fruktigt och elegant vin med fin mineralton och inslag av citruszest, granny smith-äpplen, svarta vinbär och en kritig mineral. Vinet har en lång, fräsch och fruktig eftersmak.

Beställ här

Michel Redde et Fils är verksam i Loire-dalens kanske mest prestigefulla appellation Pouilly-Fumé. Första delen av appellationens namn kommer från byn i området Pouilly-sur-Loire. Andra delen, Fumé, betyder ‘rökig’ och kommer sig av den lätt krutrökiga mineralitet som kan kännas i vinerna. Det är denna subtila krutrökighet som skiljer vinerna från Pouilly-Fumé åt från vinerna från grannappellationen Sancerre, och något som vinmakarna här fäster stor vikt och stolthet vid. Michel Reddes vin Pouilly-Fumé La Moynerie uppvisar just denna subtilt förnimbara krutrökighet som ger vinet en extra härlig dimension. Vinet öppnar med toner av fläder, nyklippt gräs, citrus och krutrök. Smaken övergår i mogen stenfrukt samt avslutas med en lång mineralisk och örtig finish. Matcha detta med en kyckling med vitvinssås, örtbakad potatis och smörslungade primörer. 100 %, sauvignon blanc, 13% alkohol.

Doft

En aromatisk doft med aptitretande fräscha toner av citruszest, lime, granny smith-äpplen, örter, fläder och kritig mineral.

Smak

2018 Pouilly-Fumé La Moynerie har en välbalanserad smak av citrus, lime, färska örter, granny smith-äpplen och nyklippt gräs. En mycket elegant och frisk finish med en subtilt förnimbar mineralisk krutrök.

Lagring

Bäst 2019-2021.

Mat

Detta är ett elegant vin som du bäst matchar med likaledes eleganta fiskrätter, gärna med vitvins- eller citronsås, Passar också utmärkt till örtmarinerad kyckling eller sparris. Vi rekommenderar en frisk sallad med citrusbaserad dressing med smulad getost.

Tips

Serveras vid 10-12 grader.

Dela med dina vänner