Så här beställer du vin

2018 Pouilly-Fuissé Sur La Roche (nr 71100) – Domaine Barraud

Ekologiskt

349,00 kr

Sverigepremiär för cuvéen 2018 Pouilly-Fuissé Sur La Roche! Här finner du en välbalanserad vit Bourgogne signerad Julien Barraud att matcha till fiskrätter eller att njuta som aperitif.

Beställ här

I den lilla pittoreska byn Vergisson i Mâconnais i södra Bourgogne ligger Domaine Barraud. Familjen Barraud har odlat druvor sedan 1800-talet och har varit kända négocianter i området. I början av 1980-talet grundade Daniel och Martine Domaine Barraud och började för första gången sälja vin under egen etikett. De har ca 8 ha odlingar utspridda över området och gör viner med ekologiska metoder från appellationerna Pouilly-Fuissé, Saint-Véran och Mâcon-Vergisson. Regionen Mâconnais har hamnat lite i skuggan av de mer kända appellationerna i Côte d’Or vilket ofta gör att man kan göra riktiga fynd från området och Domaine Barraud är ansedd som en av de bästa.

Vingården La Roche ligger på 350 meters höjd, och jordmånen består av vit kalksten. Druvorna är över 40 år gamla, och bidrar till vinets koncentrerade karaktär. Vinet har lagrats i 12 månader i ekfat, varav 20 % är nya. Efter omdragningen ligger vinet ytterligare två månader i ståltank. Årgång 2018 är ännu ung men spås av många bli århundradets årgång. Växtsäsongen var den varmaste sedan 2003 och den torraste på 30 år. Vinmakarna fick kämpa mot värmen för att plocka druvorna vid en ultimat mognad men blev belönad med rika, koncentrerade viner som spås ett långt liv.

Doft

2018 Pouilly-Fuissé Sur La Roche har en inbjudande doft av tropisk frukt, kryddiga fattoner och grillad citron.

Smak

Vinet har en rund kropp med en välbalanserad syra och en lång kryddig eftersmak.

Lagring

Bäst 2020-2025.

Mat

Det här vinet matchar du väl till mat! Smakrika fiskrätter, gärna med smörbaserade såser och rätter med fågel kommer att passa väl.

Tips

Servera vid 12 grader.

Dela med dina vänner