Så här beställer du vin

2018 Sancerre Les Boucauds (nr 79908) – Claude Riffault

Ekologiskt

199,00 kr

Åter i lager 2 mars 2020.

Sancerre Les Boucauds är ett fruktigt och elegant vin med fin mineralton och inslag av fläder, nässlor och svarta vinbär. Vinet har en lång, fräsch och fruktig eftersmak.

Claude Riffault är ett vinhus som har odlat vin i fyra generationer. Ett familjeföretag som utvecklats och moderniserats med de yngre generationerna och drivs idag av unga och entusiastiska vinmakare. De odlar vin på 13 hektar enbart i Sancerre och utspritt över 4 byar i området. De flesta vingårdarna ligger i bästa lägen på branta syd- och sydöst-sluttningar där de utsätts för maximalt antal soltimmar och skyddas mot hårda vindar.

Vingårdarna behandlas försiktigt och med respekt för naturen med metoder som kan liknas vid den biodynamiska odlingen. Bland annat låter man ogräs växa mellan vinraderna för att dra till sig insekter och för att skapa dynamik och konkurrens i vingården, allt för att skapa en så karaktärsfull druva som möjligt. Riffault håller ett relativt lågt skördeuttag och hård beskärning i vingården för att garantera en optimalt mogen och utvecklad druva. 50 procent av vinet har lagrats i ståltank, och resterande av vinet i stora ekfat.

Riffault gör viner med härligt fräsch frukt, syra och mineralitet som speglar druvornas terroir. Druvorna sorteras efter var de har vuxit och samtliga druvor i Sancerre Les Boucauds kommer alltså från samma vingård.

 

Doft

En aromatisk doft med aptitretande toner av fläder, krusbär, svartvinbärsblad, citrus, stenfrukt och mineral.

Smak

Les Boucauds är ett elegant vin med en lockande mineralton. Delar av vinet har jäst i ekfat, vilket har gett det en fin rondör till vinet. De blommiga och fruktiga tonerna i doften återkommer även i smaken. Eftersmaken är krispig och lång.

Lagring

Bäst 2019-2021.

Mat

Ett elegant vin som passar utmärkt till fisk med vitvinssås, gärna med lite extra syra i, citronmarinerad kyckling eller sparris. Vi rekommenderar en frisk sallad med citrusbaserad dressing med smulad getost.

Tips

Serveras vid 10-12 grader.

Dela med dina vänner